- Autonomija - https://www.autonomija.info -

Održan otvoreni parlament na protestu u Novom Sadu

Nakon dve sedmice pauze, zbog uskršnjih i prvomajskih praznika, večeras je u Novom Sadu nastavljen protest “Jedan od pet miliona”, na kojem je dogovoreno da se građani okupljaju svakog petka u 19 sati na Pozorišnom trgu i da ponovo organizuju protestne šetnje.

Članovi organizacionog odbora protesta pozvali su večeras građane da učestvuju u „otvorenom parlamentu“ i da zajedno odluče šta će dalje sa protestima.

Okupljenim građanima su podelili i “glasačke listiće” koji su sa jedne strane bili zelene, a sa druge crvene boje, kako bi mogli da glasaju “za” i “protiv”.

Jedan od lidera Saveza za Srbiju Janko Veselinović ponovio je da će sutra u Beogradu biti formirana „slobodna zona“ i izrazio očekivanje da će to biti urađeno i u mnogim drugim gradovima.

Građani su zamerili organizatorima protesta, kao i članovima opozicionog Saveza za Srbiju, da su uzalud trošili energiju demonstranata u prethodna četiri meseca i poručili im da moraju da imaju plan koji će sprovesti.

“Ili idite na prevremene izbore ili pravite revoluciju, ili nešto treće. Dosta nam je istih govora na protestima i besciljnih šetnji”, rekao je jedan građanin.

Organizatori su najavili da će tokom narednih dana u Novom Sadu biti postavljeni štandovi, na kojima će građani moći da predlažu ideje šta da se radi na protestima.

Na protestu se okupilo dvestotinak građana.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!