Održan otvoreni parlament na protestu u Novom Sadu

“Ili idite na prevremene izbore ili pravite revoluciju, ili nešto treće. Dosta nam je istih govora na protestima i besciljnih šetnji”

03. maj 2019

Nakon dve sedmice pauze, zbog uskršnjih i prvomajskih praznika, večeras je u Novom Sadu nastavljen protest “Jedan od pet miliona”, na kojem je dogovoreno da se građani okupljaju svakog petka u 19 sati na Pozorišnom trgu i da ponovo organizuju protestne šetnje.

Članovi organizacionog odbora protesta pozvali su večeras građane da učestvuju u „otvorenom parlamentu“ i da zajedno odluče šta će dalje sa protestima.

Okupljenim građanima su podelili i “glasačke listiće” koji su sa jedne strane bili zelene, a sa druge crvene boje, kako bi mogli da glasaju “za” i “protiv”.

Jedan od lidera Saveza za Srbiju Janko Veselinović ponovio je da će sutra u Beogradu biti formirana „slobodna zona“ i izrazio očekivanje da će to biti urađeno i u mnogim drugim gradovima.

Građani su zamerili organizatorima protesta, kao i članovima opozicionog Saveza za Srbiju, da su uzalud trošili energiju demonstranata u prethodna četiri meseca i poručili im da moraju da imaju plan koji će sprovesti.

“Ili idite na prevremene izbore ili pravite revoluciju, ili nešto treće. Dosta nam je istih govora na protestima i besciljnih šetnji”, rekao je jedan građanin.

Organizatori su najavili da će tokom narednih dana u Novom Sadu biti postavljeni štandovi, na kojima će građani moći da predlažu ideje šta da se radi na protestima.

Na protestu se okupilo dvestotinak građana.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga