Održan 9. Srem folk fest

Deveti međunarodni revijalni festival folklora „Srem folk fest“ održan je od 9. do 12. avgusta u Rumi i Sremskoj Mitrovici. Po prvi put ove godine folklorni ansambli su nastupili i u Šidu, Irigu i Vrdniku

12. avg 2012

Deveti međunarodni revijalni festival folklora „Srem folk fest“ održan je od 9. do 12. avgusta na Gradskom trgu u Rumi i Žitnom trgu u Sremskoj Mitrovici. Po prvi put ove godine folklorni ansambli su nastupili i u Šidu, Irigu i Vrdniku.

Svakoj koncertnoj festivalskoj večeri prethodili su defilei učesnika kroz gradske glavne ulice. Pored domaćih folklornih ansambala, ove godine su nastupili i ansambli iz Grčke, Slovačke, Turske, Bugarske, Holandije, Hrvatske, BiH i Estonije.

Osnivač i organizator ovog festivala je Centar za kulturu „Sirmiumart“, a cilj mu je negovanje i promovisanje kulture i tradicije svih naroda sveta kroz pesmu, igru, muziku i narodne nošnje. Naravno, to je i mogućnost da se gosti – učesnici „Srem folk festa“ upoznaju i sa kulturom i tradicijom domaćina, kao i srpskog naroda. Pokrovitelji festivala su sremskomitrovačka i rumska opština.

(Danas)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Kampanja
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga