Odloženo suđenje Milutinu Jeličiću Jutki

Ne davimo Beograd: Praksa prolongiranja slučaja se nastavlja

14. avg 2019

Suđenje bivšem predsedniku opštine Brus Milutinu Jeličiću Jutki, zbog polnog uznemiravanja Marije Lukić, odloženo je u Osnovnom sudu u Kruševcu.

Jutka je stigao u sud, ali ne i njegovi branioci. Obrazloženo je da su na odmoru pa je suđenje odloženo.

U sud je došla i Marija Lukić.

Ispred suda u Kruševcu okupila se grupa žena koje su, kao i na prethodnim suđenjima, držale transparente podrške Mariji Lukić.

Podsećamo, ovo je prvo ročište od kada je proces zbog različitih nepravilnosti izmešten iz bruskog suda i prebačen u Osnovni sud u Kruševcu.

(N1)

Ne davimo Beograd: Praksa prolongiranja slučaja se nastavlja

Inicijativa Ne davimo Beograd koja je prisustvovala danas ročištu u Osnovnom sudu u Kruševcu kako bi pružila podršku Mariji Lukić u postupku protiv bivšeg predsednika Brusa Milutina Jeličića Jutke, saopštila je da je „praksa odlaganja i prolongiranja tog slučaja nastavljena“, jer je ročište odloženo.

„Za svako zakazano ročište neizvesno je hoće li biti otkazano ili opstruirano ako se ipak dogodi, pa nas ne čudi što je to i sada slučaj“, piše u saopštenju.

Iz Ne davimo Beograd su poručili da je svako nasilje prema ženama neprihvatljivo, da žrtve nisu same i da odgovorni moraju snositi zakonske posledice za dela koja su uradili.

„Danas je prvo ročište van Brusa, i mi smo tu da pružimo podršku Mariji Lukić i da pokažemo da nije sama. Ni ona, ni bilo koja žena. Marija je danas simbol ženske borbe, hrabre i istrajne borbe za pravdu“, piše u saopštenju.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga