Odigrana predstava u gradskom autobusu

Prostor u kojem se u svakodnevnom životu 'testira' naš suživot i tolerancija ka drugom

24. juna 2015

U gradskom autobusu danas je odigrana predstava „Ne/Vidljivi grad“ u kojoj su glumci DAH teatra putnicima na liniji 3 ispričali priču o multietničkoj istoriji grada.

Predstava redateljke Dijane Milošević uvod je u međunarodni pozorišni festival INFANT, koji se u Novom Sadu održava od 25. do 30. juna, a u GSP Novi Sad su istakli da su dali svoj doprinos razvoju kulture i boljem suživotu građana podržavanjem projekta koji promoviše toleranciju i multinacionalno društvo.

Performansom na jezicima manjina, raznim muzičko-scenskim vinjetama  u izvođenju glumaca DAH Teatra, ispričana je multietnička istorija delova grada kroz koji je autobus na redovnoj liniji prolazio.

„Smeštajući pozorišne akcije u autobus želeli smo da dnevnu situaciju autobusa oneobičimo i ukažemo na bogatstvo različitosti koje mi svakodnevno nosimo, kao i da podstaknemo građane i putnike na međusobnu toleranciju. Autobus je odabrano mesto kao zgusnuti prostor u kome se u svakodnevnom životu ‘testira’ naš suživot i tolerancija ka drugom“, naveli su glumci DAH teatra.

Autori predstave su istakli i da žele da se ponovo otkrije sve ono što se izgubilo ili postalo nevidljivo, a stvaralo se zajedničkim snagama ovog multinacionalnog društva i deo je naše kulture već vekovima.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga