- Autonomija - https://www.autonomija.info -

Odborniku Lokalnog fronta oštećen auto i napisano „Srpska napredna stranka Đ+8“

Predragu Voštiniću, odborniku „Lokalnog fronta“ u Skupštini grada Kraljeva, za sada nepoznate osobe, izgrebale su tokom vikenda lični automobil na parkingu u centru ovog grada, a na zamrznutoj šoferšajbni napisano je: „Srpska napredna stranka Đ+8“.

Slučaj je odmah prijavljen policiji, a kako pretpostavljaju u „Lokalnom frontu“, povod za ovakvu reakciju mogao bi da bude organizovanje izložbe „Karikature protiv diktature“, autora Predraga Koraksića Koraksa i Dušana Petričića, za koju gradska vlast, kako tvrde, nije htela da im ustupi prostor.

Predrag Voštinić kaže za N1 da neko ko bi ovako nešto uradio ne bi bio toliko lud da se potpiše. On je rekao je verovatno to uradio neko vođen atmosferom koju o Lokalnom frontu kreira vladajuća stranka.

„Atmosfera u društvu je napravljena takvom da svako od nas ko javno iznosi svoje stavove bi trebalo da se oseća nespokojno, jer je ovako nešto moguće… Ta izvesnost da će nešto loše da se desi ukoliko se baviš politikom ili iznosiš političke stavove javno, je u stvari je ono u čemu su uspeli u kreiranju javnog mnenja“, navodi za N1 Voštinić.

(N1, foto: Lokalni front)

Podelite ovu stranicu!