Odbornik: Vlast u Beloj Crkvi ponovo krši propise

U skupštini su opet prisutni radnici privatnog obezebeđenja iz Vršca

19. feb 2016

Predsednik Demokratske stranke (DS) u Beloj Crkvi Željko Crnogorac izjavio je danas da je vlast u toj opštini ponovo prekršila propise o radu lokalne skupštine i sinoć obavestila odbornike da će se danas u 9 časova održati vanredna sednica.

Crnogorac je novinarima objasnio da Poslovnik o radu skupštine predviđa da se redovno zasedanje saziva nedelju dana ranije, a vanredno tri dana pre sednice.

„Do ovog trenutka nisu čak ni svi odbornici opozicije dobili skupštinski materijal, a u skupštini su opet prisutni radnici privatnog obezebeđenja iz Vršca“, kazao je Crnogorac, koji je ujedno i odbornik DS u lokalnom parlamentu.

On je rekao i da je odbornicima rečeno da će vlast danas smeniti sve članove izborne komisije.

„Opozicija više neće imati svoje članove izborne komisije na predstojećim izborima, što je nezapamćeno“, dodao je Crnogorac.

U Beloj Crkvi je nedavno promenjena vlast, koju sada čini koalicija okupljena oko Srpske napredne stranke (SNS). Privatno obezbeđenje je tada pokušalo da zabrani odbornicima DS i Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) da prisustvuju vanrednoj sednici, a tom prilikom upotrebljen je i biber sprej, zbog čega je priveden jedan od radnika obezbeđenja.

Odbornici DS i LSV su nekoliko dana protestovali u sali skupštine i štrajkovali glađu. Oni su najavili da će podneti prijave protiv odgovornih za incidente.

SNS je odbacila tvrdnje te dve stranke, a funkcioneri SNS su istakli da su odbornici DS i LSV na sednicu došli sa namerom da opstruiraju rad skupštine i izazovu incidente.

SNS: DS u Beloj Crkvi izgubila kompas

Opštinski odbor Srpske napredne stranke (SNS) u Beloj Crkvi odbacio je današnje kritike Demokratske stranke (DS) i ocenio da su članovi te stranke izgubili kompas.

Predsednik DS u Beloj Crkvi Željko Crnogorac izjavio je danas da je vlast u toj opštini sazvala vanrednu sednicu kršeći propise, a da je u zgradi opštine opet prisutno privatno obezbeđenje iz Vršca.

U saopštenju SNS se navodi da su odbornici DS u Skupštini Bele Crkve potvrdili da je vanredna sednica zakazana po zakonu.

„Srpska napredna stranka saopštava da je ispoštovana kompletna procedura za zakazivanje vanredne sednice koja je morala da se održi zbog toga što prethodna vlast, predvođena DS-om, nije u zakonskom roku donela odluku o racionalizaciji zaposlenih“, piše u saopštenju opštinskog odbora SNS.

Ta stranka je ocenila da je „panika“ u redovima DS nastala zbog toga što su na današnjoj sednici odborničkoj grupi naprednjaka pristupila četiri odbornika iz Jedinstvene Srbije, tri odbornika iz Demokratske stranke i jedan odbornik iz SPS-a.

„Iskreno žalimo što DS, za vreme svog mandata, nije utrošila ovoliko energije za stvaranje stabilne Srbije, koliko troši na laži i izmišljanje lažnih afera“, poručili su iz SNS.

U saopštenju se ocenjuje i da zbog, kako se navodi, šesnaestogodišnje destruktivne politike DS, bazirane na ličnim interesima, ispašta čitava ekonomija Vojvodine i njeni građani, koji su im odavno pokazali da žele da ih vide u političkoj istoriji.

„A čini se da su i njihovi odbornici i članovi shvatili razmere rušilačke politike DS-a, zbog čega danas masovno beže iz ove stranke“, piše u saopštenju SNS.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga