Odbornik štrajkuje glađu već osmi dan

Cvetković, koji sem što štrajkuje glađu već treći dan ne uzima ni tečnost, je rekao da oseća zdravstvene posledice zbog toga i naveo da je pod lekarskom kontrolom i da uzima lekove za pritisak i za smirenje.

09. nov 2010

Nezavisni odbornik u Skupštini opštine Bela Crkva Stefan Cvetković nastavio je danas, osmi dan za redom, štrajk glađu i ponovio da ne namerava da ga okonča dok god ne budu raspisani vanredni lokalni izbori i pozvani na odgovornost oni koji su, kako je ocenio, Belu Crkvu doveli u težak položaj.

Cvetković, koji sem što štrajkuje glađu već treći dan ne uzima ni tečnost, agenciji Beta je rekao da oseća zdravstvene posledice zbog toga i naveo da je pod lekarskom kontrolom i da uzima lekove za pritisak i za smirenje.

On je juče rekao da je “spreman da umre za istinu i pravdu”, dok su ga, takođe juče,  čelnici lokalne vlasti optužili da štrajkom nastoji da izbegne tromesečnu kaznu zatvora zbog nasilja u porodici.

Čelnici Opštine Bela Crkva naveli su u saopštenju za javnost da je Cvetković štrajk glađu započeo jer “uskoro” treba da bude upućen na izdržavanje zatvorske kazne, po pravosnažnoj presudi na koju ga je osudio sud u Vršcu.

Oni su naveli i da je protiv Cvetkovića u toku još jedan krivični postupak, jer je napao radnika opštinske uprave. Čelnici Opštine Bela Crkva ocenili su da je Cvetkovićev štrajk glađu zapravo pokušaj skretanja medijske pažnje i dokaz da Cvetković “ne bira sredstva” u ostvarivanju svojih prava.

Stefan Cvetković je agenciji Beta rekao da mu ne pada na pamet da izbegava zatvorsku kaznu od tri meseca, na koju je osuđen zbog, kako je kazao, “montiranog procesa” protiv njega.

On je naveo da je zbog tog procesa zatražio vanredni nadzor nad sudom u Vršcu i dodao da će ubuduće tražiti izuzeće svih sudija i tužilaca iz Vršca u procesima koji se eventualno budu vodili protiv njega.

Cvetković je dodao da još nije dobio dobio rešenje o izdržavanju zatvorske kazne.

Naveo je da ga niko iz opštinskih vlasti nije kontaktirao i ponovio da su i on i njegova porodica dobijali anonimne pretnje preko telefona.

Na vlasti u Beloj Crkvi su Demokratska stranka, Demohrišćanska stranka Srbije (DHSS) i Pokret snaga Srbije.

Stefan Cvetković, po profesiji novinar, široj javnosti je postao poznat kada je nedavno automobilom proputovao Hrvatsku sa srpskom zastavom na haubi, odnosno Srbiju sa hrvatskom zastavom.

(Autonomija/Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga