Odbornik: Spreman sam da umrem

Nezavisni odbornik Stefan Cvetković nastavio je danas, sedmi dan za redom, štrajk glađu i rekao da je “spreman da umre z…

08. nov 2010

Nezavisni odbornik Stefan Cvetković nastavio je danas, sedmi dan za redom, štrajk glađu i rekao da je “spreman da umre za istinu i pravdu”. 

„Ja sam spreman da umrem za tu stvar, a sada da vidimo da li je neko spreman da ubije    zarad funkcija, odela, plata, kola…”, rekao je Cvetković agenciji Beta.

On je ponovio da zahteva da bude raspuštena lokalna skupština, jer je „uhvaćena u lažiranju” dokumenata. 

„Dakle, zahtevam da lokalni parlament bude raspušten, čime zapravo želim i sebe da raspustim, jer i ja sam odbornik u tom parlamentu”, rekao je Cvetković. 

On je kazao da lokalne vlasti rade loše, odnosno ne rade ono za šta su ih građani birali i ocenio da sredstva iz opštinskog budžeta moraju da se „usmere ka građanima, ka socijali, ka nezaposlenima”. 

Cvetković štrajkuje glađu od 2. novembra a od juče je prestao da uzima i tečnost, zbog čega se, kako je naveo, oseća “malaksalo”.

Dodao je da ga niko iz opštinskih vlasti nije kontaktirao i ponovio da su i on i njegova porodica dobijali anonimne pretnje preko telefona.

Pored zahteva za raspuštanje lokalne skupštine, Cvetković zahteva i da budu pozvani na odgovornost svi koji su opštinu Bela Crkva doveli u tešku situaciju.

Na vlasti u Beloj Crkvi su Demokratska stranka, Demohrišćanska stranka Srbije (DHSS) i Pokret snaga Srbije.

Cvetković je izabran za odbornika na listi Pokreta za Belu Crkvu, na kojoj su, pored grupa građana, bili i kandidati Liberalno-demokratske partije i DHSS-a.

Stefan Cvetković, po profesiji novinar, široj javnosti je postao poznat kada je nedavno automobilom proputovao Hrvatsku sa srpskom zastavom na haubi, odnosno Srbiju sa hrvatskom zastavom.

Vlast: Odbornik pokušava da izbegne zatvorsku kaznu

Čelnici Opštine Bela Crkva saopštili su danas da nezavisni odbornik Stefan Cvetković, koji već nedelju dana štrajkuje glađu u zgradi Skupštine opštine, to radi kako bi izbegao tromesečnu zatvorsku kaznu na koju je osuđen zbog nasilja u porodici.

U saopštenju za javnost oni su naveli da je Cvetković štrajk glađu započeo jer „uskoro” treba da bude upućen na izdržavanje zatvorske kazne, po pravosnažnoj presudi na koju ga je osudio sud u Vršcu.

Oni su naveli i da je protiv Cvetkovića u toku još jedan krivični postupak, jer je napao radnika opštinske uprave.

Čelnici Opštine Bela Crkva ocenili su da je Cvetkovićev štrajk glađu zapravo pokušaj skretanja medijske pažnje i dokaz da Cvetković „ne bira sredstva” u ostvarivanju svojih prava.

Čelnici opštine naveli su da je Cvetković na lokalnim izborima 2008. godine za odbornika izabran sa liste Liberalno-demokratske partije, a da se potom sukobio sa rukovodstvom te stranke i od proleća ove godine „istupa u svoje ime i svoj račun”. 

Saopštenje su potpisali predsednik Opštine Bela Crkva Željko Crnogorac, zamenik predsednika opštine Stanko Petrović i predsednik Skupštine opštine Šiman Irovic.

Stefan Cvetković je agenciji Beta rekao da mu ne pada na pamet da izbegava zatvorsku kaznu od tri meseca, na koju je osuđen zbog, kako je kazao, „montiranog procesa” protiv njega.

On je naveo da je zbog tog procesa zatražio vanredni nadzor nad sudom u Vršcu i dodao da će ubuduće tražiti izuzeće svih sudija i tužilaca iz Vršca u procesima koji se eventualno budu vodili protiv njega.

„Ali, neka me procesuiraju i neka me kazne, bila kazna pravedna ili nepravedna, bila nošenja majica Otpora ili zbog montiranog slučaja nasilja u porodici. Ja molim državne organe da me procesuiraju i da me kazne”, naveo je Cvetković.

On je dodao da još uvek nije dobio dobio rešenje o izdržavanju zatvorske kazne.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga