Odbornik SNS: Treba više žena u vlasti, jer svi volimo da se okrenemo za lepom ženom

"Izdizanje iznad nerealne realnosti"

22. mar 2014

Na jučerašnjem zasedanju subotičke skupštine, nakon izlaganja odbornice DS Đenđi Seleši, koja je kritikovala lokalnu vlast zbog toga što u njenom sastavu nema nijedne žene sa izvršnom funkcijom, za reč se javio predsednik odborničke grupe SNS, Gojko Radić, koji je prihvatio kritiku i, valdja na zaprepašćenje prisutnih, objasnio svoje „muške“ razloge zbog kojih bi voleo da i „lepe žene“ žene odlučuju u Subotici.

„Treba više žena, jer lepo je to videti. Jer volimo svi da se okrenemo za lepom ženom“, objasnio je Radić.

Na njegovu izjavu odmah je reagovao subotički odbor LSV, koji je u saopštenju ocenio da Radićeva izjava predstavlja diskriminaciju žena i nastavak stereotipnog gledanja na poziciju žena u društvu.

“Ovakve izjave su veoma štetne i nikako ne doprinose izgradnji boljeg društva koje treba da bude opšti interes. Iz ovakvih izjava proizilazi polna diskriminacija kao rezultat verovanja da je jedan pol inferioran, manje sposoban i samim tim manje vredan u odnosu na drugi”, navedeno je u saopštenju subotičkog LSV. Ta stranka je zatražila i da se SNS jasno odredi prema istupu svog funkcionera te da se, osim ako se ne slažu sa njegovim rečima da je uloga žena u politici da budu lepe i da se za njima okreću, izvini građankama Subotice.

Na istoj sednici, predsednik Skupštine grada Radmilo Todosijević dao je ostavku na tu funkciju zbog, kako je naveo u pismenom obrazloženju, „izdizanja iznad nerealne realnosti“. On je dodao i da unutarstranački problemi ne bi smeli da opterećuju funkcionisanje vlasti i da će svoje političko delovanje nastaviti unutar stranačke opcije kojoj pripada, odnosno SNS. Odbornici su u nastavku sednice izabrali Todosijevićevog stranačkog kolegu Iliju Maravića, koji će od sada predsedavati skupštinom u Subotici.

Nezvanično se moglo čuti da u subotičkom SNS vlada nejedinstvo i da je Todosijevićeva ostavka rezultat nezadovoljstva jednog dela gradskog odbora te stranke.

Žana Majski 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga