Odbornik počeo da uzima vodu

On je agenciji Beta rekao da je imao kontakte “sa višim državnim instancama” i da je, u znak dobre volje, okončao štrajk žeđu.

12. nov 2010

Nezavisni odbornik u Skupštini opštine Bela Crkva Stefan Cvetković počeo je večeras da uzima vodu, ali je nastavio da štrajkuje glađu.

On je agenciji Beta rekao da je imao kontakte “sa višim državnim instancama” i da je, u znak dobre volje, okončao štrajk žeđu.

„Dogovor je da će u narednih nekoliko da se iznađe rešenje. Nadam se da će tako i biti i onda ću okončati i štrajk glađu”, rekao je Cvetković, ali nije želeo da precizira sa kojim instancama je razgovarao.

On 11 dana štrajkuje glađu u zgradi Skupštine opštine Bela Crkva, a šest dana je štrajkovao i žeđu.

Cvetković zahteva da budu raspisani vanredni lokalni izbori i pozvani na odgovornost oni koji su, kako je ocenio, Belu Crkvu doveli u težak položaj. Neposredni povod za štrajk bio je navodni falsifikovani zapisnik, kojeg je usvojila Skupština opštine.

Čelnici lokalne vlasti optužili su u ponedeljak Cvetkovića da štrajkom nastoji da izbegne tromesečnu kaznu zatvora zbog nasilja u porodici.

Čelnici Opštine Bela Crkva naveli su da je Cvetković štrajk glađu započeo jer “uskoro” treba da bude upućen na izdržavanje zatvorske kazne, po pravosnažnoj presudi na koju ga je osudio sud u Vršcu.

Oni su naveli i da je protiv Cvetkovića u toku još jedan krivični postupak, jer je napao radnika opštinske uprave.

Čelnici Opštine Bela Crkva ocenili su da je Cvetkovićev štrajk glađu zapravo pokušaj skretanja medijske pažnje i dokaz da “ne bira sredstva” u ostvarivanju svojih prava.

Stefan Cvetković je agenciji Beta rekao da mu ne pada na pamet da izbegava zatvorsku kaznu od tri meseca, na koju je osuđen zbog, kako je kazao, “montiranog procesa” protiv njega.

Cvetković je dodao da još nije dobio dobio rešenje o izdržavanju zatvorske kazne.

Cvetković je juče podneo tri krivične prijave, kojima tereti opštinske vlasti za različite vrste malverzacija.

On je policiji u Beloj Crkvi podneo i krivičnu prijavu protiv odgovornih lica u Zavodu za zdravstveno osiguranje Srbije, u vezi sa navodnim maverzacijama u nabavci lekova od koncerna “Hemofarm” iz Vršca, u periodu od 2004. do 2008. godine.

Na vlasti u Beloj Crkvi su Demokratska stranka, Demohrišćanska stranka Srbije (DHŠ) i Pokret snaga Srbije.

Stefan Cvetković, po profesiji novinar, široj javnosti je postao poznat kada je nedavno automobilom proputovao Hrvatsku sa srpskom zastavom na haubi, odnosno Srbiju sa hrvatskom zastavom.

(Autonomija/Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga