Cvetković opet u zgradi SO, uz pomoć orkestra za sahrane

„Ja mogu da umrem za istinu i za pravdu, a da vidim da li su oni spremni da ubiju nekog za funkciju i fotelje”, poručio je Cvetković.

07. nov 2010

Nezavisni odbornik u Skupštini opštine Bela Crkva Stefan Cvetković, koji već šest dana štrajkuje glađu, uspeo je danas oko 13.30 da se vrati u zgradu Skupštine opštine, uz pomoć lokalnog orkestra za sahrane. 

Cvetkoviću, koji štrajkuje glađu od 2. novembra u zgradi Skupštine opštine, jutros su, nakon sto je otišao na lekarske pretrage u lokalni dom zdravlja, zaključali vrata zgrade i nisu mu dopuštali da ponovo uđe u nju. 

Cvetković je informaciju o tome objavio uz pomoć medija, nakon čega su predstavnici opštinskog orkestra za sahrane doneli ključ od zgrade i pustili ga da uđe u nju.

Cvetković je od danas prestao da uzima i tečnost. Medicinske pretrage pokazale su da mu je zdravstveno stanje pogoršano usled štrajka glađu.

„Ja mogu da umrem za istinu i za pravdu, a da vidim da li su oni spremni da ubiju nekog za funkciju i fotelje”, rekao je Cvetković agenciji Beta.

On je dodao da njegova porodica: otac, majka i njegov maloletni sin, dobijaju anonimne telefonske pretnje.

Agencija Beta nije uspela da stupi u kontakt sa lokalnim zvaničnicima, pošto ne odgovaraju na telefonske pozive.

Cvetković zahteva da bude raspuštena lokalna skupština i raspisani vanredni opštinski izbori. Pored zahteva za raspuštanje lokalne skupštine, Cvetković zahteva i da budu pozvani na odgovornost svi koji su opštinu Bela Crkva doveli u tešku situaciju.

Na vlasti u Beloj Crkvi su Demokratska stranka, Demohrišćanska stranka Srbije (DHSS) i Pokret snaga Srbije.

Cvetković je izabran za odbornika na listi Pokreta za Belu Crkvu, na kojoj su, pored grupa građana, bili i kandidati Liberalno-demokratske partije i DHSS-a.

Stefan Cvetković, po profesiji novinar, široj javnosti je postao poznat kada je nedavno automobilom proputovao Hrvatsku sa srpskom zastavom na haubi, odnosno Srbiju sa hrvatskom zastavom.

NUNS i NDNV: Lokalne vlasti da uspostave dijalog sa Cvetkovićem

 Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) i Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) uputili su danas apel lokalnim vlastima u Beloj Crkvi da podhitno pronađu rešenje kako bi se okončao šestodnevni štrajk glađu novinara i nezavisnog odbornika u lokalnom parlamentu Stefana Cvetkovića.

NUNS i NDNV u saopštenju za javnost zatražili su od nadležnih da uspostave dijalog sa Cvetkovićem i da pronađu izlaz iz teške situacije.

“Upozoravamo da je zdravstveno stanje Stefana Cvetkovića veoma loše nakon šest dana neuzimanja hrane, što su danas potvrdile i medicinske pretrage kojima je podvrgnut. Apelujemo na vlasti da uspostave dijalog s njim, jer će, u suprotnom, snositi  odgovornost za teške posledice koje mogu da se dese, s obzirom da je Cvetković od danas prestao da uzima i tečnost”, navodi se u saopštenju.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga