Odbornik i dalje štrajkuje glađu, danas podneo krivične prijave

Odbornik je podneo danas tri krivične prijave, kojima tereti opštinske vlasti za različite vrste malverzacija.

11. nov 2010

Nezavisni odbornik u Skupštini opštine Bela Crkva Stefan Cvetković, koji deset dana štrajkuje glađu u zgradi Skupštine opštine, podneo je danas tri krivične prijave, kojima tereti opštinske vlasti za različite vrste malverzacija.

Cvetković je policiji u Beloj Crkvi podneo i krivičnu prijavu protiv odgovornih lica u Zavodu za zdravstveno osiguranje Srbije, u vezi sa navodnim maverzacijama u nabavci lekova od koncerna “Hemofarm” iz Vršca, u periodu od 2004. do 2008. godine.

Cvetković je ponovio da ne namerava da odustane od štrajka glađu. Od nedelje ne uzima ni tečnost i nalazi se pod nadzorom lekara iz lokalnog doma zdravlja.

On zahteva da budu raspisani vanredni lokalni izbori i pozvani na odgovornost oni koji su, kako je ocenio, Belu Crkvu doveli u težak položaj.

Naveo je da nije imao kontakata sa opštinskim vlastma i dodao da su mu u poseti bili predstavnici Kancelarije pokrajinskog ombudsmana.

Čelnici lokalne vlasti optužili su u ponedeljak Cvetkovića da štrajkom nastoji da izbegne tromesečnu kaznu zatvora zbog nasilja u porodici.

Čelnici Opštine Bela Crkva naveli su da je Cvetković štrajk glađu započeo jer “uskoro” treba da bude upućen na izdržavanje zatvorske kazne, po pravosnažnoj presudi na koju ga je osudio sud u Vršcu.

Oni su naveli i da je protiv Cvetkovića u toku još jedan krivični postupak, jer je napao radnika opštinske uprave. Čelnici Opštine Bela Crkva ocenili su da je Cvetkovićev štrajk glađu zapravo pokušaj skretanja medijske pažnje i dokaz da “ne bira sredstva” u ostvarivanju svojih prava.

Stefan Cvetković je agenciji Beta rekao da mu ne pada na pamet da izbegava zatvorsku kaznu od tri meseca, na koju je osuđen zbog, kako je kazao, “montiranog procesa” protiv njega.

Cvetković je dodao da još nije dobio dobio rešenje o izdržavanju zatvorske kazne.

Na vlasti u Beloj Crkvi su Demokratska stranka, Demohrišćanska stranka Srbije (DHŠ) i Pokret snaga Srbije.

Stefan Cvetković, po profesiji novinar, široj javnosti je postao poznat kada je nedavno automobilom proputovao Hrvatsku sa srpskom zastavom na haubi, odnosno Srbiju sa hrvatskom zastavom.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga