Odbornici u Baču uspeli da uđu u zgradu opštine

Prethodno je deo sednice bio održan na trgu

29. dec 2012

Odbornici novofomirane većine u Skupštini opštine Bač, njih 13, ušli su danas popodne u zgradu opštine, nakon što su prethodno na trgu u tom gradiću održali prvi deo sednice, jer im njihovi prethodnici danima nisu dozvoljavali da uđu u opštinsku zgradu.

Oni su danas ušli u tu zgradu uz pomoć jedne privatne firme za obezbeđenje, a nakon toga objekat je počela da obezbeđuje policija.

Predstavnici novoformirane većine su prethodno na sednici održanoj na trgu
razrešili i imenovali nove direktore javnih i komunalnih preduzeća, kao i članove upravnih i nadzornih odbora.

Toj sednici kao publika prisustvovali su i čelnici Pokrajinskog odbora Demokratske stranke (DS), kao i oko 500 aktivista te partije, a zamenik predsednika DS-a Bojan Pajtić rekao je da je „sramota“ da u 21. veku odbornici jedne opštine drže sednicu na ulicu.

On je optužio državne institucije da su krive za takvo stanje u Baču.

Novoformiranu većinu, pored DS-a, čine i odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine i Srpske radikalne stranke. Odbornici prethodne većine, predvođene Srpskom naprednom strankom, prethodno su danima onemogućavali novoformiranu većinu da uđe u zgradu opštine.

Ministarstvo regionalnog razvoja i lokalne samouprave je prošle nedelje dalo mišljenje da je nova većina legitimno izabrana.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga