Odbornici koji su napustili DS zaposleni u gradskim preduzećima

DS: Pre odlaska, zaposlili sebe i članove familija u gradska javna preduzeća

05. nov 2013

Novosadski odbor Demokratske stranke (DS) optužio je danas Srpsku naprednu stranku (SNS) koja je na vlasti u tom gradu da kupuje odborničke mandate kako bi opstala na vlasti, a troje odbornika koji su juče napustili DS njihova bivša stranka optužila je da su pre te odluke obezbedili zaposlenja u gradskim javnim preduzećima.

„Zakleti borci protiv korupcije na vlast su došli i na njoj se održavaju korupcijom i kupovinom odborničkih mandata, a građanima Novog Sada ne donose nikakav boljitak“, navodi se u saopštenju za javnost DS-a.

Ta stranka je navela da su troje odbornika koji su napustili odborničku grupu DS-a „prethodno zaposlili članove svojih porodica u gradskim javnim preduzećima“.

„Naime, ćerka i suprug jedne od odbornica zaposleni su u JKP Čistoća i u Vodovodu i kanalizaciji. Isto tako, dvoje odbornika koji su prethodno napustili DS zaposleni su u JP Održavanje i usluge, a i članovi njihovih porodica dobili su zaposlenje u nekom od javnih preduzeća“, piše u saopštenju.

Ocenjuje se da ovi podaci pokazuju da je reč o ljudima koji su iz DS-a „otišli iz koristi“, a ne iz ideoloških razloga kako su navodili.

„Četrdesetak članova koji su zajedno sa njima napustili Demokratsku stranku uglavnom su mladi članovi i po godinama i po stažu u stranci, a velika većina njih nije učestvovala aktivno u aktivnostima stranke“, navodi se u saopštenju.

Iz Gradskog odbora DS juče se iščlanilo pedesetak članova stranke, među kojima i troje odbornika, i najavili da će formirati „Novosadski demokratski pokret“.

Oni su u saopštenju naveli da su razlozi za istupanje iz DS-a „mnogobrojni“, između ostalog i to što Demokratska stranka već duže vreme nije ona stranka u koju su se učlanili, odnosno nije lider demokratskih promena u Srbiji i nosilac borbe za evropsku i modernu Srbiju i Novi Sad.

Troje odbornika je formiralo je odborničku grupu u Skupštini grada Novog Sada, koja se zove „Novosadski demokratski pokret“.

Predsednica novoformirane grupe u Skupštini grada je Ana Vozar, njena zamenica Slađana Križanić, dok je preostali član Daniel Borbaš.

„Novosadski demokratski pokret“ najavio je da neće prelaziti u neku drugu stranku, već će ostati u opoziciji u Novom Sadu, u kojem gradsku vlast predvodi koalicija na čelu sa Srpskom naprednom strankom, dok je DS u opoziciji.

SNS: DS je uveo kupovinu odbornika u političku praksu

Novosadski odbor Srpske napredne stranke (SNS) odbacio je danas optužbe Demokratske stranke (DS) za navodnu kupovinu odbornika i optužio tu stranku da je ona uvela „Sport“ kupovine odbornika u politickci život Srbije.

„Kupovina odbornika je ‘sport’ koji je uvela upravo Demokratska stranka u politički život Srbije i Novog Sada, glasanjem iz Bodruma, Soluna i ostalih destinacija takođe“, navodi se u saopštenju SNS-a.

Ta stranka je podsetila da je odborničku grupu DS-a u Skupštini grada od lokalnih izbora u maju prošle godine do danas napustilo šest odbornika, što je „nezabeležen slučaj u dosadašnjoj istoriji novosadskog parlamentarizma“.

„Demokratska stranka ne može da krivi nikoga drugog sem same Demokratske stranke“, ocenio je SNS.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga