- Autonomija - https://www.autonomija.info -

Odbornici iz Inđije: Nećemo podleći pritiscima i ucenama SNS-a

Predsednik opštine Inđija Petar Filipović i odbornici odborničke grupe „Goran Ješić“ saopštili su danas da je svih 15 odbornika jedinstveno u stavu da neće podleći “pritiscima i ucenama” Srpske napredne stranke, koju su optužili da pokušava “nasilno” da smeni lokalnu vlast u toj opštini.

„Scenario od pre mesec dana se ponavlja. Jedan deo odbornika je ponovo pod velikim pritiscima pred sednicu Skupštine opštine, koja se održava u petak, 22. maja. Apelujem da se prestane već jednom sa nepristojnim ponudama, pritiscima, pozivima, kako bi se uticalo na odbornike liste ‘Goran Ješić’ da napuste tu odborničku grupu i promene svoje opredeljenje zarad nasilne promene vlasti“, rekao je Petar Filipović na konferenciji za novinare

On je poručio SNS-u da se odbornički mandati dobijaju na izborima i dodao da upozorava one koji žele nasilno da promene vlast da ni odbornička grupa “Goran Ješić” neće ostati “nema” na takve pritiske, već će o tome obavestiti i nadležne organe.

Šef odborničke grupe „Goran Ješić“ Mile Obradović rekao je da je Opština Inđija među najuglednijim opštinama u Srbiji i dodao da odbornici neće zarad sitnih sopstvenih interesa ili političkih igara i politikanstva “kaljati svoj obraz”.

Odbornici odborničke grupe „Goran Ješić“ izdali su i zajedničko saopštenje, na koje su stavili i svojeručne potpise.

Skupština opštine Inđija održaće u petak 22. maja 27. sednicu na kojoj će se naći 38 tačaka dnevnog reda, a pred odbornicima će se naći usvajanje izveštaja o radu i finansijskom poslovanju javnih preduzeća, ustanova i mesnih zajednica.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!