Odbornici: Grad Sombor novcem građana finansira najgore medije u Srbiji

"Tabloidnim medijima opredeljeno preko dva miliona dinara jer sarađuju sa SNS"

07. juna 2018

Odbornici somborske Skupštine Dragan Nikodijević, Dragana Đapić i Srđan Marijanović optužili su gradsku vlast da novac građana Sombora namenjen za sufinansiranje medija troše na zadovoljavanje stranačkih interesa, te najavili pokretanje rasprave u gradskoj Skupštini o tom pitanju.

„Grad Sombor na nedavno završenom konkursu za sufinansiranje medija doneo je odluku da novcem građana Sombora finansira takve medije kao što su Informer, Srpski telegraf, Studio B, BB radio… Vođeni isključivo stranačkim interesima, jer je opšte poznato da spomenuti mediji već dugi niz godina uspešno sarađuju sa Srpskom naprednom strankom, Grad Sombor je dodelio ovim tabloidnim medijima preko dva miliona dinara„, navodi se u saopštenju.

Odbornici dodaju da su i prethodnih godina somborski naprednjaci opredeljivali sredstva za medijske projekte koji su usko povezani sa pomenutom strankom, navodeći da su 2015. godine poverenik SNS-a za Apatin Ilija Bursać i njegova firma Unija plus dobili 500.000 dinara, iako je spomenuti medij tada bio u blokadi.

„Postaje očigledno da mi, građani Sombora, već godinama finansiramo ono najgore što medijska scena u Srbiji može da ponudi. Za navedene činjenice odgovorni su isključivo gradonačelnica Dušanka Golubović, kao i većnik Nemanja Sarač, koji je od nedavno član SNS-a, te zahtevamo da građanima Sombora kažu koji je to njihov interes zadovoljen da finansiraju spomenute medije, dok na drugoj strani pokušavaju da degradiraju najuticajniji lokalni portal, SOinfo, kome su opredelili sramnih 20.000 dinara i time pokazali da im ne odgovaraju mediji koji objektivno izveštavaju i koji nisu pod direktnom kontrolom stranke na vlasti“, ocenjuje se u saopštenju.

Navodeći primere naslova objavljenih u Informeru – „Skandalozno”, „Nećete verovati šta se dogodilo potom”, „Panonska pizda”, „Ima muda”, „Mina se je*ala sa trojicom za 4.000 dinara” – zapitali su da li bi neko želeo vidi i tekst o Somboru odmah pored takvih naslova i „da li je to taj napredni Sombor koji smo dočekali“.

Odbornici su najavili da će pitanje poslednjeg medijskog konkursa pokrenuti i na narednom zasedanju somborske Skupštine jer smatraju da se utvrđenom raspodelom novca šteti ugledu grada Sombora, a novac građana troši na nešto od čega neće imati apsolutno niko koristi „sem nekoliko ljudi na prvom spratu Županije“.

(Autonomija, SOinfo)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga