Odbačen zahtev Lečića da bude predsednik DS

"Nas u našoj nameri neće zaustaviti nikakva uprava, niti ministarstvo. Mi se za stranku borimo sigurno"

22. feb 2021

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, odbacilo je zahtev Branislava Lečića, isključenog člana Demokratske stranke, da bude na čelu te političke organizacije, saznaje Nova.rs.

“Odbacuje se prijava Branislava Lečića za upis promene podataka u Registar političkih stranaka, koja se odnosi na promenu zastupnika Demokratske stranke”, navodi se, između ostalog, u obrazloženju nadležnog ministarstva.

U obrazloženju se navodi da je Lečić podneo zahtev Ministarstvu državne uprave i lokalne samoprave, 5. oktobra 2020, za promenu podataka u Registar političkih stranaka i u kojem je traženo da se izvrši upis za novog zastupnika Demokratske stranke.

Međutim, nadležno ministarstvo koje vodi potpredsednica SNS Marija Obradović, je odlučilo da su odluke Glavnog odbora i neposredni izbori na kojima je Lečić izabran za predsednika DS suprotni Statutu te partije, te da zbog toga ovaj političar ne može da bude na njenom čelu.

U rešenju Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu da Lečiću ostaje mogućnost da se zbog ovakve odluke žali Upravnom sudu.

Lečić: Boriću se da dođem na čelo DS

Branislav Lečić, isključeni član Demokratske stranke, rekao je za Nova.rs da neće odustati od borbe za tu partiju, te da on još uvek nije dobio rešenje Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave kojim se odbacuje njegov zahtev da se upiše kao zastupnik DS.

“Ja još uvek nisam dobio ništa, stoga i ne mogu da komentarišem dok ne budem imao papir u rukama. Svakako, ne planiramo da odustanemo od Demokratske stranke. Meni dokument nije dostavljen, samo sam čuo za tu odluku, ali oni su dužni da mene obaveste o tome. Nas u našoj nameri neće zaustaviti nikakva uprava, niti ministarstvo. Mi se za stranku borimo sigurno”, naglasio je Branislav Lečić.

Lutovac: Ispravna odluka Ministarstva, DS sačuvan

Predsednik Demokratske stranke (DS) Zoran Lutovac izjavio je danas da je jedina moguća odluka koju je moglo da donese Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu odbacivanje zahteva Branislava Lečića zasnovanog na „očiglednim falsifikatima“.

Lutovac je agenciji Beta kazao da je članstvo u „mučnoj borbi“ uspelo da sačuva DS i da će sada moći „odlučnije i posvećenije“ da se posveti borbi za „smenu režima i normalan život u Srbiji“.

(Nova.rs, Foto: Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Naposletku
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga