Od vođe navijača do stranačkog batinaša

Među akterima incidenta su i dvojica novopečenih članova SPS-a, koji su do juče bili veoma aktivni u "navijačkim" vodama

23. mar 2016

Među “jakim momcima” koji su sinoć pokušali da spreče aktiviste LSV u predaji liste Pokrajinskoj izbornoj komisiji, identifikovani su i bivši vođa navijača FK Vojvodina O.K. i njegov klupski prijatelj T.K, čija istorija “navijanja” seže i do fudbalskih klubova Partizan i Rad.

Na snimcima i fotografijama koje su aktivisti Lige snimili, između ostalih i njih dvojica su bili među onima koji su fizički sprečili – uz hvatanje za potiljak, revere i guranje – članove i funkcionere LSV da uđu u zgradu Skupštine Vojvodine, a prema tvrdnjama Nenada Čanka, radili su po nalogu Socijalističke partije Srbije (SPS). Prema navodima očevidaca, ova dvojica su prethodno nosili i kutije sa izbornim materijalom koalicije SPS-Jedinstvena Srbija.

Akteri incidenta su postali članovi SPS-a pre nekoliko meseci, nakon što su napustili Srpski pokret obnove, kom su godinama pripadali.

Inače, T.K. je od nedavno zaposlen u privatnoj firmi koja sarađuje sa Srbijagasom, na čijem je čelu večiti Dušan Bajatović, dok je O.K. ostao u sportskim vodama i čvrsto je povezan sa Fudbalskim klubom Centar iz Novog Sada, među čijim sponzorima je navodno upravo i Srbijagas. Taj klub je osnovan 2014. godine.

Usput, prema informacijama iz sportskih krugova, nakon izbora Novi Sad bi trebalo da dobije još jedan fudbalski klub, pod nazivom „Moskva“. Ovaj klub bi bio pod pokroviteljstvom Srbijagasa i Ruske ambasade, a na njegovom čelu bi se nalazio upravo O.K.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga