Od utorka prenoćište za beskućnike u Novom Sadu

Tokom dana, od 7 ujutro do 7 uveče beskućnici borave u dnevnom boravku, a noćni smeštaj počinje tek s prvim zimskim danima

02. nov 2015

I ove zime ljudi koji nemaju krov nad glavom moći će da prenoće u toplom – sutra uveče otvaraju se vrata noćnog boravka za beskućnike Centra za socijalni rad u Novom Sadu.

Tokom dana, od 7 ujutro do 7 uveče beskućnici borave u dnevnom boravku, a noćni smeštaj počinje tek s prvim zimskim danima.

Već četvrtu godinu muškarci su smešteni u dva prostora pored zgrade Centra za socijalni rad, gde ima mesta za 28 ljudi, a za sedam žena beskućnica prenoćište se nalazi u Temerinskoj 6.

Nekoliko godina unazad samo je muškarcima u Novom Sadu bilo omogućeno da zimske noći provedu u toplom. Od pre dve zime, naporima socijalnih radnika i građana, a na inicijativu medija i žene beskućnice dobile su okrilje tokom hladnih zimskih noći.

Ljudi, beskućnici kojima je nužan noćni smeštaj mogu da se jave novosadskom Centru za socijalni rad ili u Dnevni boravak za beskućnike, Bulevar kralja Petra prvog 28 c.

B.O.

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga