Otvoren Kamp tolerancije u Bačkoj Topoli

Na Kampu učestvuje 160 mladih iz podunavskih zemalja

22. jul 2012

Šesti međunarodni kamp tolerancije mladih podunavskih regija i gradova otvoren je večeras u Bačkoj Topoli i na njemu će do 28. jula učestvovati 160 mladih iz podunavskih zemalja.

Potpredsednik Evropskog parlamenta Laslo Šurjan rekao je na otvaranju da i sama Evropska unija počiva na raznolikosti, koju simbolizuje Kamp tolerancije.

„Mostovi koje gradite su osnov za stvaranje budućih mreža u Evropi prijateljstva i u Evropi ljubavi”, poručio je Šurjan.

Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor rekao je da Dunavski region karakteriše šarolikost ljudi koji u njemu žive, kao i prihvatanje različitosti i osobenosti tih ljudi.

„Ispred nas je mogućnost i izazov da Srednja Evropa bude motor za razvoj cele Evrope, i Vojvodina vidi sebe kao deo toga”, kazao je Pastor.

Predsednik Organizacionog odbora Kampa tolerancije Šandor Egereši rekao je da je ta manifestacija bila putokaz Evropi u procesu izrade Dunavske strategije.

Na otvaranju Kampa tolerancije predstavili su se svetski poznati operski tenor Bala Mavrak, kao i poznati vojvođanski pijanista i kompozitor Aleksandar Dujin.

Ovogodišnji Kamp tolerancije održava se pod nazivom „Imidž dunavskog regiona – imidž moje regije”, i pod pokroviteljstvom Skupštine Vojvodine.

Mladi učesnici kampa će se tokom šest dana, kroz kreativne radionice i sportske aktivnosti, upoznavati sa sličnostima i razlikama svojih regiona.

Njihov zadatak će biti i da osmisle sopstvene i zajedničke slogane, koji će na najbolji mogući način predstaviti imidž Dunavskog regiona.

Tokom trajanja Kampa tolerancije, pored edukativnih radionica i sportskih aktivnosti predviđen je muzičko-zabavni program u okviru kojeg će nastupiti mnogobrojni domaći i strani izvođači, među kojima su Rambo Amadeus, Kiki Lesandrić, Ksenija Mijatović.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Razbibriga
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga