Od grada 30 povređenih u Inđiji

Od posledica jakog nevremena i grada veličine guščijeg jajeta koji je sinoć zatekao mnoge žitelje Inđije na uli…

23. juna 2013

Od posledica jakog nevremena i grada veličine guščijeg jajeta koji je sinoć zatekao mnoge žitelje Inđije na ulicama povređeno je više od 30 ljudi

Od posledica jakog nevremena i grada veličine guščijeg jajeta koji je sinoć zatekao mnoge žitelje Inđije na ulicama povređeno je više od 30 ljudi, javlja dopisnik RTV-a.

Prema rečima Igora Nedeljkovića, dežurnog lekara u Hitnoj pomoći Inđije, za pomoć se do 23 sata obratilo više od 30 građana koji su zadobili kontuzije glave ili povrede ekstremiteta. Na sreću, kaže on, niko nije teže povređen.

Grad veličine guščijeg jajeta, koji je sinoć, u dva navrarta zapljusnuo Inđiju naneo je ogromne štete žiteljima ove sremske opštine.

Prvi talas je naišao nešto pre 22 sata, a nakon petnaestak minuta i drugi. Mnoge šoferšajbne na automobilima su polupane, a gotovo da nema kuće na kojima nisu stradali crepovi ili prozori, javlja dopisnik RTV-a iz Inđije.

O tome kakvu su i koliku štetu pretrpeli žitelji Inđije, naročito poljoprivrednici, za sada još nema potpunih informacija.

Inđija se juče pripremala za današnju gradsku slavu, tako da je i to, osim potrage za večernjim osveženjem posle užasno vrelog dana, izmamilo mnoge ljude na ulicu.

Dopisnik RTV-a takođe podseća da je samo pre nedelju dana, neka sela ove opštine, poput Ljukova, opustošio pravi mali tornado.

Ješić: Šteta ogromna

Snažno nevreme praćeno gradom napravilo je ogromne materijalne štete na objektima u Inđiji kao i na voćnjacima i ostalim poljoprivrednim kulturama u delovima te opštine prema Dunavu, izjavio je danas Tanjugu komandant Štaba za vanredne situacije Vojvodine Goran Ješić.

Potpredsednik vlade Vojvodine i pokrajinski sekretar za poljoprivedu dodao da će preciznije informacije o posledicama nevremena u subotu uveče, biti saopštene na popodnevnoj sednici nadležnog opštinskog štaba, posle obilaska terena.

Ješić je rekao da Inđiju, gde i on stanuje, u subotu nešto pre 22 sata nevreme praćeno krupnim gradom i snažnom grmljavinom pogodilo u dva naleta u kratkom vremenskom razmaku.

Na gradskim ulicama mogli su se videti ledeni komadi veličine polovine cigle, kazao je Ješić i istakao da je načinjena velika materijalna šteta na stambenim objektima kao i da ima mnogo oštećenih automobila.

Od grada i vetra najviše su stradali krovovi kuća i prozori, napomenuo je Ješić i dodao da je nevreme praktično izvalilo prozor i na njegovom stanu.

On je naglasio da su najteže posledice od nevremena pretrpeli voćnjaci, kojih ima mnogo u Slankamenu i drugim naseljima inđijske opštine i dodao da su najverovatnije sačuvani samo oni koji imaju zaštitne mreže.

Ješić je rekao da ne zna da li je dejstvovano protivgradnim raketama i dodao da, iako jeste, očigledno takav sistem protivgradne odbrane kakav imamo u Srbiji ne daje odgovarajuće efekte.

Država hitno mora da preduzme odgovarajuće mere kako bismo uspostavili efikasan protivgradni sistem, onako kako se radi u razvijenim evropskim zemljama, naglasio je Ješić i dodao da nije dovoljno imati protivgradne mreže za voćnjake ili osigurati useve.

(RTV)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Božanstvo
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga