Od danas međunarodno izdanje Njujork tajmsa

"Internešnel Njujork tajms" nastaviće tradiciju "Internešnel herald tribjuna", koji je prestao da postoji pod tim imenom

15. okt 2013

 

Jedan od najčitanijih američkih dnevnih listova „Njujork tajms“ (The New York Times) od danas izlazi i u međunarodnom izdanju (International New York Times).

„Internešnel Njujork tajms“ nastaviće tradiciju „Internešnel herald tribjuna“ (International Herald Tribune), koji je prestao da postoji pod tim imenom.

„‘Internešnel Njujork’ tajms biće uređivan iz Pariza, Londona, Hong Konga i Njujorka i nastaviće da služi vernim čitaocima ‘Internešnel herald tribjuna’ održavajući njegovu tradiciju vrhunskog novinarstva i inovacija“, navodi se u poruci izdavača Artura Oks Salzbergera Mlađeg.

On podseća da je njegov otac imao viziju da „Tajms“ (The Times) pretvori u nacionalni dnevni list u SAD 1980. godine što je, kako se kasnije ispostavilo, bila dobra odluka iako je to u tom trenutku bio rizičan poduhvat.

„Danas je naša budućnost globalna. Potreba za visoko kvalitetnim, autoritativnim izveštavanjem sa terena i analizama iz celog sveta nikada nije bila veća“, navodi Oks Salzberger Mlađi.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga