Od avgusta skuplje telefoniranje

Prema odluci Republičke agencije za elektronske komunikacije (Ratel), cena mesečne pretplate biće povećana sa 457,8 na 507,4 dinara, uključujući PDV.

27. jul 2011

Telekom Srbije povećaće od 1. avgusta cenu pretplate u fiksnoj telefoniji i izjednačiti cene telefonskog razgovora za privatne i poslovne korisnike.
Prema odluci Republičke agencije za elektronske komunikacije (Ratel), cena mesečne pretplate biće povećana sa 457,8 na 507,4 dinara, uključujući PDV, a biće i povećan broj besplatnih impulsa sa 150 na 300.
Kako je objavljeno na sajtu Telekoma, od početka avgusta minut razgovora u lokalnom saobraćaju će poskupeti zbog skraćivanja impulsa, dok će razgovori u medjumesnom saobraćaju pojefiniti.
Cena impulsa u mesnom saobraćaju ostaće ista – 0,4771 dinara, ali doći će do skraćenja impulsnog intervala na 52 sekunde u „slabom saobraćaju“, odnosno na 26 sekundi u „jakom saobraćaju“.

Tako će nova cena minuta u „slabom saobraćaju“ biti 54 pare, a u „jakom saobraćaju“ 1,09 dinara, naveo je Telekom.

Od 1. avgusta će pojeftiniti telefoniranje u međumesnom saobraćaju, pa će cena minuta biti 83 pare u „slabom“, a 1,66 dinara u ,“jakom saobraćaju“.

Nakon izjednačavanja cena telefonskih razgovora poslovne korisnike, kako je istakao Telekom, očekuje jeftinije telefoniranje u međumesnom i međunarodnom saobraćaju, kao i jeftiniji pozivi iz fiksne ka mobilnim mrežama.

U drugom srpskom operateru fiksne telefonije Orion telekomu je rečeno da ne planiraju povećanje cena telefonskih usluga.

U Srbiji u 2010. godini, prema podacima Ratela, ukupno bilo 3.110.339 pretplatnika fiksne telefonije, a ukupan prihod od usluga fiksne telefonije bio je 421 milion evra.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga