Od 155, na Vojvodinu prenete tri nadležnosti!

Egereši je rekao da su rešavanje pitanja imovine pokrajine i gradova i opština ključni problemi u prenošenju nadležnosti sa Srbije na Vojvodinu.

14. sep 2010

Predsednik Skupštine Vojvodine Šandor Egereši izjavio je danas da su od 155 predviđenih, na Vojvodinu do sada prenete samo tri nadležnosti.

Egereši je u razgovoru sa predsednikom mađarskog parlamenta Laslom Keverom u Budimpešti rekao da su rešavanje pitanja imovine pokrajine i lokalnih samouprava ključni problemi u prenošenju nadležnosti sa države Srbije na pokrajinu Vojvodinu, preneo je Pokrajinski sekretarijat za informacije.

Predsednik Skupštine Vojvodine je uputio zvaničan poziv Keveru na Konferenciju predsednika parlamenata podunavskih država i regija, koja će se 14. i 15. oktobra održati u Novom Sadu, a Kever je najavio dolazak mađarske parlamentarne delegacije.

Egereši je ocenio da predstojeća konferencija ima veliki značaj i objasnio da je cilj tog skupa davanje jake i nedvosmislene podrške Dunavskoj strategiji i njenoj realizaciji, odnosno formiranju budućeg Dunavskog evroregiona, koje se očekuje u prvoj polovini naredne godine, za vreme predsedavanja Mađarske EU.

Egereši i Kever dogovorili su za januar sledeće godine trojni sastanak predstavnika Skupštine Vojvodine, Parlamenta Mađarske i Skupštine Srbije.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Kampanja
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga