Od 15. aprila prikupljanje potpisa za osnivanje REKOM-a

Akcija prikupljanja potpisa trajaće šest nedelja, odnosno do 1. juna, i biće organizovana u svim državama nastalim na tlu bivše Jugoslavije

26. mar 2011

Koalicija nevladinih organizacija za osnivanje Regionalne komisije za utvrđivanje činjenica o ratnim zločinima (REKOM) najavila je danas da će od 15. aprila početi kampanju prikupljanja milion potpisa podrške za osnivanje te komisije.
Kako je rečeno na skupštini Koalicije za osnivanje REKOM-a u beogradskom Sava centru, akcija prikupljanja potpisa trajaće šest nedelja, odnosno do 1. juna, i biće organizovana u svim državama nastalim na tlu bivše Jugoslavije.
Skupština te koalicije treba da utvrdi plan predaje Inicijative REKOM državama u regionu u cilju pokretanja procedure za zaključenje međunarodnog sporazuma o osnivanju REKOM-a.
Inicijativa za REKOM je regionalna inicijativa civilnog društva nastala u državama bivše SFRJ čiji je cilj osnivanje međudržavne komisije za utvrđivanje činjenica o svim žrtvama i kršenju ljudskih prava u ratovima na prostoru nekadašnje Jugoslavije od 1991. do 2001. godine.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Hleba i igara
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga