Očevici: Predstavnici SNS-a sami brojali glasove na izborima u Vojvodincima kod Vršca

Atmosfera je tokom celog dana bila veoma napeta

25. juna 2017

Izbori za članove Saveta mesne zajednice u selu Vojvodinci kod Vršca protekli su pod tenzijama, a nakon zatvaranja biračkog mesta, predstavnici Srpske napredne stranke (SNS) su organizovali brojanje glasova “iza paravana”, da bi potom pod policijskom pratnjom odneli birački materijal u zgradu opštine u Vršcu, ispričali su večeras agenciji Beta očevici.

Izbori u Vojvodincima, selu sa većinskim rumunskim stanovništvom, prvo su održani 28. maja i na njima je SNS izgubio, ali su potom poništeni zbog uočenih nepravilnosti. Na tim izborima, od pet članova Saveta mesne zajednice Vojvodinci, izabrana su četiri koja nisu bila ispred SNS-a, a glasao je ukupno 191 birač.

I tada su očevici ispričali da je komisija brojala tri puta glasove, utvrdila da je sve u redu, sastavila zapisnik i potpisala ga, ali pre nego što je zapisnik iz Vojvodinaca krenuo na put ka Vršcu, u selo su stigla dva automobila sa šestoricom krupnih mladića, koji su sve članove komisije izbacili napolje i pristupili ponovnom prebrojavanju glasova.

Nakon toga je utvrđeno da postoji jedan listić viška u glasačkoj kutiji, zbog čega su izbori bili poništeni.

Meštani su posvedočili da su pre današnjih ponovljenih izbora dobijali pretnje, ucene i korupcionaške ponude, kako bi glasali za kandidate SNS-a.

Meštani su poručili da neće popustiti pod pritiscima pa su se danas organizovali i njih oko 200 je neprestano bilo na ulicama sela, kako ne bi dozvolili da u Vojvodince dođu ljudi sa strane i da vrše pritisak, ispričali su očevici.

Očevici su posvedočili da je atmosfera tokom celog dana bila veoma napeta.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Tvoje lice zvuči poznato
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga