Vrlo dobar Exit

Najpozitivniji utisak za publiku iz inostranstva je ambijent tvrđave u kojem se održava Egzit.

28. jul 2010

Posetioci Egzit (Exit) festivala ove godine su celokupnu organizaciju ocenili ocenom 4,10, što je na nivou višegodišnjeg proseka, saopštila je danas agencija TIM iz Novog Sada koja je tokom četiri festivalska dana anketirala posetioce.

U saopštenju se navodi da su svi logistički aspekti festivala, kao što su čistoća, ponuda hrane, pića i bezbednost, zabeležili porast ocena, što je, ukazuje se, posledica dobre organizacije ali i odsustva gužve.

Najpozitivniji utisak za publiku iz inostranstva je ambijent tvrđave u kojem se održava Egzit, a potom i atmosfera Dens (Dance) arene, najveće elektronske bine na festivalu, koju procenjuju kao „najbolju u Evropi“.

Kao i prethodnih godina, posetioci koji su prvi put na Egzitu davali su bolje ocene nego oni koji su više puta posetili festival, a domaća publika je tradicionalno davala značajno lošije ocene organizaciji nego publika iz inostranstva.

Ubedljivo najvišu ocenu zabeležio je festivalski kamp, u kome je boravilo oko 95 odsto inostranih posetilaca iz 50 država.

Oni su navodili da Egzitov kamp ima bolje logističke uslove od kampova na drugim evropskim festivalima, niže cene i bolje organizovanu recepciju.

Pored toga, kamperi su isticali i odličnu atmosferu, kojoj su najviše doprinele dve muzičke bine u kampu.

Istraživanje je pokazalo da 99 odsto posetilaca ovogodišnjeg Egzita  planira da ponovo dođe na festival, što je pozitivan pokazatelj u evaluaciji.

Muzički program je jedini aspekt koji je ocenjen slabije u odnosu na prethodne godine, prvenstveno od strane ljubitelja gitarske muzike.

Negativni utisak kod posetilaca iz Evrope je ostavila domaća policija, koju su okarakterisali kao neljubaznu, a komentari su se odnosili i na to da je bilo previše uniformisanih policajaca na festivalu i da je kontrola od strane obezbeđenja i policije strožija nego na drugim festivalima.

Posetioci iz Zapadne Evrope su se žalili na nedostatak jeftinih letova do Srbije, a najveći problem imaju posetioci iz Britanije, koji usled nedostatka jeftinih letova često odustaju od dolaska u Srbiju.

Evaluaciju organizacije festivala putem anketnog istraživanja sprovela je Agencija TIM iz Novog Sada, koja je tokom četiri dana trajanja festivala Egzit ispitala 1.400 posetilaca.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga