Obuka zrenjaninskih učenika za polaganje prijemnog ispita

U Poslovnom inkubatoru u Zrenjaninu danas je počela realizacija projekta “Matura, kako-lako“ namenjen učenicima osmih razreda za pripremu završnog ispita iz matematike i maternjeg jezika. Projekat, koji će trajati do polovine juna, pokrenut je na inicijativu Školske uprave za Banat, u Zrenjaninu, a realizuju ga Poslovni inkubator, firma HD Film, Grad Zrenjanin i zainteresovane banatske opštine.

06. apr 2011

U Poslovnom inkubatoru u Zrenjaninu danas je počela realizacija projekta “Matura, kako-lako“ koji će učenicima osmih razreda omogućiti dodatnu nastavu i besplatnu obuku u pripremi završnog ispita iz matematike i maternjeg jezika.
Projekat, koji će trajati do polovine juna, pokrenut je na inicijativu Školske uprave za Banat, u Zrenjaninu, a realizuju ga Poslovni centar, firma HD „Film“, Grad Zrenjanin i zainteresovane banatske opštine.
Svi časovi, na kojima će se obrađivati pitanja iz zbirki, biće snimljeni u bazi podataka.
Načelnik Školske uprave Staniša Banjanin saopštio je danas da u Banatu ima 6.653 učenika osmog razreda a u Srbiji oko 70 000, kojima je namenjen ovaj projekat.
Gradonačelnik Mileta Mihajlov rekao je da je to izuzetno značajan projekat i da će učenici koji pripremaju ispite za upis u srednje škole imati veliku korist od tih časova.
Banjanin je kaza da je ideja bila da se pomogne učenicima, ali i roditeljima besplatnom pripremom osmaka u prostorijama Poslovnog inkubatora.
„Odlučili smo se da na ovim časovima radimo pripreme za matematiku i srpski jezik, ali i mađarski, rumunski i slovački. Već su urađena probna snimanja sa nastavnicima“, kazao je Banjanin.
Učenicima će biti omogućeno da elektronskom poštom postavljaju pitanja nastavnicima u toku časova.
Banjanin jer rekao da će roditelji imati uvid u to što deca rade, a da će učenici koji nemaju internet u svojim kućama moći časove da prate u školama.
Direktor HD filma Vladimir Šper kaže da se ta firma već dve godine bavi razvojem sistema direktnih prenosa preko interneta.
Direktor Poslovnog inkubatora Bojan Ljutić koji je ustupio prostor, navodi da će osim direktnog prenosa časovi biti sačuvani na internet stranici, pa će tako moći i kasnije da gledaju.
Zrenjaninski projekat pripreme „male mature“ obuhvata po 16 časova iz matematike i maternjeg jezika. Na području Školske uprave – to su srpski, mađarski, rumunski i slovački jezik.
Časove matematike držaće Miodrag Todorović, srpskog jezika Jelica Popov, Marija Turinski i Tanja Popov, mađarskog jezika Eržebet Đurić, Irenka Lazar Đerfi i Jolanka Kovač, slovačkog Zuzana Lenhart i Ana Hrh i rumunskog Rodika Petrović i Bugar Olimpiu.
Najavljeno je da će prvi prenos početi danas u 11 časova, konferencijom za novinare i pitanjima na koja će odgovarati pomoćnik ministra prosvete Bogoljub Lazarević, a od 13 časova počeće emitovanje prvih, ranije pripremljenih, emisija.
Prenosi se mogu pratiti na adresama: www.biz-zr.rs/matura2011 i www.suzrenjanin.edu.rs/ Matura.html

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga