Obradović: Zloupotreba dece u Banji Koviljači

Nema razloga da deca ne idu u školu zbog problema sa povećanim brojem azilanata, poručio je ministar prosvete

09. nov 2011

Deca u Banji Koviljači se zloupotrebljavaju i bojkot nastave je na njihovu štetu, rekao je danas ministar prosvete Žarko Obradović. Roditelji vez treći dan ne šalju decu u školu u Banji Koviljači, navodeći da strahuju za njihovu bezbednost zbog velikog broja azilanata iz Afrike i Azije koji dolaze u to mesto.

„Roditelji, ako su hteli javno da ukažu na problem sa azilantima uspeli su u tome, ali nema nijednog razloga da deca ne pohađaju školu. Rešenje se mora naći između Komesarijata za izbeglice i organa lokalne samoupave. Deca se nažalost zloupotrebljavaju u ostvarenju nekog drugog cilja“, rekao je Obradović za Radioteleviziju Srbije (RTS).

On je dodao da je prosvetni ispektor u utorak potvrdio da je škola bezbedna za održavanje nastave i da je to Ministarstvu bilo i ranije poznato. Obradović je apelovao na roditelje da decu puste u školu da ne bi propustili časove, jer se posle teško nadoknađuju.

Republički komesar za izbeglice Vladimir Cucić je rekao da se već tri puta obraćao premijeru zbog problema sa povećanim brojem azilanata na području Banje Koviljače i Loznice, ali da nije dobio odgovore. Cucić je za televiziju Pink rekao da želi da se đaci što pre vrate u školu u Banji Koviljači i istakao da su meštani Loznice i tog mesta do sad već pokazali izuzetnu humanost kad je reč o azilantima.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga