Oboren sajt Ilije Devića, vlasnika ATP Vojvodine

“Sve ovo čine po direktnom nalogu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, kompletnu igru u otimanju mog kapitala"

28. maj 2018

Sajt vlasnika preduzeća ATP Vojvodina Ilije Devića hakovan je i oboren a on je u saopštenju za javnost ocenio da nije reč o slučajnosti.

Dević je naveo da je sajt www.ilijadevic.com hakovan i oboren u noći između subote i nedelje, 26. i 27. maja, i da je bilo reči o pokušaju da se kroz tu adresu ubace virusi svim klijentima provajdera.

“Srećom, serviser je na vreme uočio opasnost i sprečio štetu, a protiv počinioca ću podneti krivičnu prijavu Tužilaštvu za visoko tehnološki kriminal. Ne verujem da je napad na sajt učinjen slučajno, neposedno nakon što je na njemu objavljeno izjašnjenje sudija Privrednog suda u Novom Sadu koje je uputila sudija Slobodanka Komšić, rođena sestra Jorgovanke Tabaković, dostavljenim na zahtev Ministarstva pravde a po pritužbama koje sam podneo zbog problematičnog postupanja u četiri predmeta”, naveo je Dević.

On je optužio sudije Privrednog suda u Novom Sadu da se, umesto da nepristrasno sude, stavljaju na stranu tuženog Grada Novog Sada i svoje odluke žele da nametnu drugostepenim sudovima.

“Sve ovo čine po direktnom nalogu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, kompletnu igru u otimanju mog kapitala sprovode stara državna bezbednost, gradonačelnik Miloš Vučević i zamenik gradonačelnika Dejan Mandić”, rekao je Dević i optužio pojedine bankarske službenike da su saučesnici u tome.

Dević je podsetio da nije rešena niti jedna od 24 sporne privatizacije koje je Evropska komisija tražila da budu ispitane i naveo da je slučaj ATP Vojvodina jedini gde je oštećen investitor a ne država Srbija.

“Iz svega iznetog se vidi da Srbija ništa nije učinila u borbi protiv korupcije i u razrešenju slučajeva 24 sporne privatizacije”, kazao je Dević.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga