Objedinjen nastup Vojvodine na Beogradskom sajmu

Turistička organizacija Vojvodine (TOV), Privredna komora Vojvodine (PKV) i 30 turističkih organizacija i agencij…

24. feb 2009

Turistička organizacija Vojvodine (TOV), Privredna komora Vojvodine (PKV) i 30 turističkih organizacija i agencija iz Vojvodine učestvovaće objedinjeno na Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu.
Direktor TOV-a Gvozden Perković rekao je na konferenciji za novinare da je odluka o zajedničkom nastupu doneta zbog toga što su slični nastupi u prošlosti pokazali da pozitivno utiču na povećanje deviznog prihoda od oblasti turizma.
„Prošle godine u Vojvodini smo imali 330.000 dolazaka i 880.000 noćenja, što je za oko pet odsto više nego 2007. godine“, rekao je Perković i dodao da je oko četvrtina gostiju bila iz inostranstva, a najviše iz republika bivše SFRJ.
Prema podacima PKV, prošle godine je u Vojvodini od turizma ostvaren prihod od 740 miliona dolara, što je više nego u 2007, kada je prihod iznosio 560 miliona dolara.
Prema rečima sekretarke Udruženja za turizam i ugostiteljstvo PKV Dragice Samardžić, na to je najviše uticalo investiranje u poboljšanje ugostiteljske ponude i smeštajnog kapaciteta, tako da Vojvodina trenutno raspolaže sa 7.500 ležaja.
„Bez obzira na svetsku ekonomsku krizu, nadamo se da će se trend povećanja prihoda od turizma u Vojvodini nastaviti i ove godine“, rekla je Dragica Samardžić.
Predsednik PKV Nikola Stojšić rekao je da je evidentno da kvalitet turističke ponude u Vojvodini kontinuirano raste i da je u odnosu ne ranije godine mnogo bogatija i raznovrsnija.
„To svakako nije dovoljno, jer Vojvodina ima izuzetno velike potencijale, pogotovo na Fruškoj gori“, rekao je Stojšić i dodao da je za bolju turističku ponudu neophodno i ulaganje znatno većih sredstava iz razvojnih fondova.
Turistički potencijali Vojvodine biće prezentovani na Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu u petak, 27. februara, u 12.00 sati na zajedničkom štandu TOV-a i PKV-a.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga