Objavljen tender za projekat puta od Temišvara do Rume

Fond za kapitalna ulaganja Vojvodine objavio je danas tender za izradu studije opravdanosti i generalnog projekta za…

23. mar 2009

Auto-put takozvaniFond za kapitalna ulaganja Vojvodine objavio je danas tender za izradu studije opravdanosti i generalnog projekta za izgradnju puta Temišvar-Novi Sad-Ruma.
Kako se navodi u oglasu objavljenom u listu Politika, tender će biti otvoren 30 dana od objavljivanja u Službenom glasniku.
To je drugi javni poziv za izradu studije opravdanosti i generalnog projekta za put Temišvar-Novi Sad-Ruma. Prvi tender Fond za kapitalna ulaganja bio je raspisan u januaru 2009. godine, ali je on poništen nakon isteka roka od 30 dana zbog nepotpunih ponuda.
Projekat izgradnje magistrale iz pravca Temišvara preko srpsko-rumunskog prelaza Međa, Zrenjanina, Novog Sada i tunela kroz Frušku goru, do Rume i autoputa Zagreb-Beograd najavio je jesenas pokrajinski premijer Bojan Pajtić.
Prema oceni Izvršnog veća, izgradnjom tog državnog puta Vojvodina bi se značajnije uključila u evropsku mrežu puteva, a omogućio bi se i razvoj privrede i putne mreže.
S obzirom na to da projekat predviđa izgradnju tunela kroz Frušku goru, nacionalni park bi time postao zaštićeniji od zagađenja, čime bi i turizam dobio značajniju ulogu.
Ta saobraćajnica spojila bi Koridor 4, koji ide kroz Rumuniju, i panevropski Koridor 10, koji prolazi kroz Srbiju. Time bi se saobraćaj iz severozapadne Evrope prema jugu kontinenta prebacio na koridor koji prolazi preko Srbije.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga