Objavljen Nacrt statuta Vojvodine

Nije prvoaprilska šala

01. apr 2014

Nacrt statuta Vojvodine, koji je izradila Radna grupa Skupštine Vojvodine, objavljen je danas na sajtu pokrajinske skupštine. Ukratko rečeno, Nacrt je upodobljen sa groznim Ustavom Srbije pa samim tim tako i izgleda: više kao statut neke nevladine organizacije, nego kao statut “Autonomne” Pokrajine Vojvodine.

Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor najavio je juče da će sednica pokrajinskog parlamenta, na kojoj će se razmatrati Nacrt statuta Vojvodine, biti održana krajem aprila ili početkom maja.

Pastor je rekao da bi se na taj način ostavilo dovoljno vremena Skupštini Srbije da potvrdi vojvođanski statut do 6. juna, što je rok koji je dao Ustavni sud Srbije, kada je krajem prošle godine osporio dve trećine odredaba Statuta Vojvodine.

Dogovoreno je da u periodu od 8. do 18 aprila budu dodatno usaglašavani stavovi i obavljene konsultacije sa poslaničkim grupama, kako bi se posle 18. aprila održala i sednica Odbora za pitanja ustavno-pravnog položaja, na kojoj će biti utvrđen i konačan tekst Nacrta statuta Vojvodine.

(Autonomija)

 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga