- Autonomija - https://www.autonomija.info -

Obezbeđenje zabranilo ulazak u sindikalne prostorije Elektrovojvodine, intervenisala i policija

Članovima Sindikalne organizacije ODS Elektrovojvodina obezbeđenje danas ponovo nije dozvolilo ulazak u prostorije sindikata u zgradi Elektrovojvodine u Novom Sadu, pa je morala da interveniše i policija.

Naoružani pripadnik obezbeđenja fizički je zabranio ulazak u sindikalne prostorije povereniku sindikata EPS ODS Pančevo Aleksandru Dodevskom s obrazloženjem da mu je usmeno naređeno da niko ne može da uđe u sindikalne prostorije.

Dodevski je potom pozvao policiju koja je sa njim ušla u zgradu Elektrovojvodine i tražila objašnjenje od šefa obezbeđenja zašto legitimni sindikalni predstavnik ne može da uđe u prostorije.

Šef obezbeđenja je rekao da mu je iz EPS-a naređeno da obezbedi prostoriju koja pripada EPS-u, a data je na korišćenje sindikatu. On je rekao da je u kancelariji tehničko lice koje treba da sprovede sindikalne izbore.

Kako je reporter VOICE-a mogao čuti na licu mesta, u kancelariji se sve vreme nalazio predsednik sindikata Vladimir Plavšić, kome je Skupština sindikata izglasala nepoverenje.

Na zahtev policije Dodevskom je ipak dozvoljeno da na kratko uđe u sindikalne prostorije i dostavi dokument zbog kojeg je iz Pančeva došao u Novi Sad.

Ostali članovi sindikata kojima danas nije dozvoljen ulaz u prostorija sve vreme su bili u restoranu Elektrovojvodine.

Kako je pisao Vojvođanski istraživačko-analitički centar, članovi Skupštine Sindikalne organizacije ODS Elektrovojvodina 17. oktobra izglasali su Plavšiću nepoverenje jer nije ispoštovao odluku da na Glavnom odboru Sindikata radnika EPS-a glasa protiv usvajanja novih Izbornih pravila koja predviđaju da se na decembarskim izborima mogu kandidovati isključivo jedinstvene izborne liste.

Članovi Skupštine Sindikalne organizacije ODS Elektrovojvodina prethodno su velikom većinom glasova odbili da usvoje nova izborna pravila, jer smatraju da nisu u duhu demokratije. Odlučili su i da sprovedu izbore po izbornim pravilima po kojima su i do sada birali organe upravljanja.

Članovi sindikata Elektrovojvodine pokušali su 24. novembra da u Novom Sadu održe sastanak na kojem bi se raspravljalo o daljem članstvu Vladimira Plavšića u sindikatu, ali je Plavšić i tada, kako tvrde, zaključao sindikalne prostorije i postavio obezbeđenje na ulazu u zgradu koje im nije dozvolilo ulazak.

U sindikatu Elektrovojvodine navode da se Plavšić potpuno otuđio od sindikalne organizacije koju predstavlja zbog čega su bili primorani da mu najpre izglasaju nepoverenje, a potom i pokrenu inicijativu za isključenje iz sindikalne organizacije.

Vladimir Plavšić odbio je da za VOICE prokomentariše novonastalu situaciju u Sindikatu EPS-a i Sindikalnoj organizaciji Elektrovojvodine.

D. Šper (VOICE) 

Podelite ovu stranicu!