Obezbeđeno 68 miliona dinara za subvencionisanje kupovine kuća na selu

Parovi će moći da predaju svoje prijave do 10. septembra

13. jula 2015

Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova Miroslav Vasin predstavio je danas novi Konkurs za dodelu sredstava za kupovinu seoskih kuća, namenjen bračnim i vanbračnim parovima iz Vojvodine, ukupne vrednosti 68 miliona dinara.

Vasin je na konferenciji za novinare rekao da konkurs predstavlja šansu za mlade ljude koji nemaju dobre izglede za rešavanje stambenog pitanja u gradu i koji žele da iskoriste potencijale sela i napuštenih kuća.

Dodao je da postoji veliko interesovanje mladih bračnih parova za konkurs, odnosno za njihov prelazak iz grada u selo ili za njihov ostanak na selu.

Ciljevi konkursa su podsticanje razvoja ruralnih sredina, oživljavanje i podmlađivanje vojvođanskih sela dolaskom dece i povećanjem nataliteta, čime će se poboljšati demografska struktura ruralnih sredina, kao preduslov za pokretanje privrednih aktivnosti i povećanje broja žena vlasnica nepokretnosti, naveo je Vasin.

Učesnici konkursa mogu biti supružnici čija bračna zajednica traje najmanje godinu dana i vanbračni partneri sa trajnijom zajednicom života, a visina dodeljenih sredstava ne može biti veća od milion dinara.

Parovi će moći da predaju svoje prijave do 10. septembra.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga