Obezbeđenje Mekdonaldsa nije pustilo male Rome u restoran

"Vi možete da uđete, oni ne"

20. jula 2012

Jedna Novosađanka protestovala je zbog toga što obezbeđenje restorana brze hrane „Mekdonalds“ (McDonalds) u Novom Sadu nije dozvolilo da s njom u restoran uđe i troje dece romske nacionalnosti.

Novosađanka Maja Rogić (32) je rekla agenciji Beta da je prišla deci koja su se igrala na Trgu slobode, u blizini „Mekdonaldsa“ i pitala ih da li su gladni, na šta su oni odgovorili potvrdno.

„Dečak (8 godina) i dve devojčice (7 i 5 godina) su trčkali ispred mene do ‘Meka’ gde ih je momak iz obezbeđenja restorana zaustavio i rekao da ne mogu da uđu. Prišla sam mu i rekla da sam ja s njima i da ću platiti šta budu naručili, na šta je momak rekao ‘Vi možete da uđete, oni ne’ „, kazala je ona.

Dodala je da je ipak odlučila da sama uđe u restoran jer joj je bilo žao da deca ispaštaju, a radovala su se obroku i čak joj pokazala na reklami šta bi želela da pojedu.

„Ušla sam, kupila im hranu, pa smo seli u baštu ‘Meka’ gde su i jeli“, ispričala je Maja Rogić koja je novinaru Bete pokazala fiskalni račun u iznosu od 1.400 dinara, na kojem se vidi šta su deca jela.

To se desilo 10. jula, kasno uveče, dok je na Trgu slobode bio koncert beogradske rok grupe „Van Gog“ (Van Gogh).

U Upravi „Mekdonaldsa Srbija“ agenciju Beta su uputili na ovlašćenu agenciju za odnose s javnošću, ali na njen broj telefona se niko nije javljao, te nije bilo moguće dobiti komentar.

Mekdonalds: Ispitaćemo slučaj diskriminacije

Kompanija Mekdonalds (McDonalds) saopštila je danas da će ispitati slučaj diskriminacije malih Roma u njihovom restoranu u Novom Sadu.

„Ukoliko je do diskriminacije zaista došlo, pozivamo osobe koje su joj prisustvovale da nam se obrate i mi ćemo slučaj ispitati, reagovati u skladu sa politikom poslovanja i najstrože kazniti takvo ponašanje”, navodi se u saopštenju za javnost.

Dodaje se da kompanija Mekdonalds u Srbiji posluje 25 godina i da sve to vreme poštuje prava svih manjina, učestvuje u projektima integracije i pripadnike manjina zapošljava u svojim restoranima.

„Ne želimo da se kompanija Mekdonalds povezuje sa bilo kakvim vidom diskriminacije protiv koje se u okviru našeg poslovanja borimo. Vrata naših restorana su otvorena za sve goste i učinićemo sve da tako ostane”, piše u saopštenju.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga