Obezbeđen novac za školu u Stepanovićevu

Račun Osnovne škole “Aleksa Šantić” već je tri godine u blokadi

04. sep 2013

Vlasnik preduzeća „Agropanonka“ iz Novog Sada Dargoljub Švonja pomoći će donacijom u iznosu 825.000 dinara Osnovnoj školi „Aleksa Šantić“ iz Stepanovićeva, čiji račun je u blokadi, kako bi školska godina počela bez problema, saopštio je danas Pokrajinski sekretarijat za privredu.

Račun Osnovne škole “Aleksa Šantić” već je tri godine u blokadi zbog sudske presude prema kojoj je dužna da isplati oko 800.000 dinara odštete nastavniku koji je dobio sudski spor.

U saopštenju sekretarijata se navodi da će pomoću ove donacije biti otklonjen finansijski problem škole, koja je zbog prinudne sudske naplate bila prinuđena da raspiše tender za prodaju školskog inventara.

„Na sastanku sa Dragoljubom Švonjom on je predložio da, kao bivši đak ove škole, pomogne u rešavanju problema, zbog kojeg je doveden u pitanje njen dalji rad na početku nove školske godine”, kaže se u saopštenju.

Dodaje se da će u toku današnjeg dana biti zaključen ugovor o donatorstvu.

Aleksandar Švonja je počasni konzul Belorusije u Srbiji, a Pokrajinski sekretarijat za priverdu već je sarađivao sa firmom „Agropanonka“ na otvoranju fabrike za sklapanje traktora “Belarus” u Novom Sadu.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Mali šef
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga