Obeleženo osam godina zastave Vojvodine

Vojvodina je tokom svoje istorije bila i ostala specifična regija, koja je svoje vrednosti gajila i negovala bez obzira ko je njome upravljao

27. feb 2012

Postavljanjem zastave Autonomne pokrajine Vojvodine na zgradu Osnovne škole „Branko Radičević” danas je obeleženo osam godina otkako je pokrajinski parlament usvojio odluku o zastavi pokrajine.

„Svaka regija, svaki grad, svaka država ima svoje simbole”, rekao je tom prilikom predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović.

Podsetio je da je Ustavom i zakonima propisano da se zastava Vojvodine ističe zajedno sa zastavom Srbije na području Vojvodine.

Prema njegovim rečima, Vojvodina je tokom svoje istorije bila i ostala specifična regija, koja je svoje vrednosti gajila i negovala bez obzira ko je njome upravljao.

„Važno je da se taj duh toleranicije, razumevanja, suživota, različitosti, kulture, jezika i mnogih drugih specifičnosti održi i zastava Vojvodine je jedan od veoma važnih simbola kojim mi ističemo ono na šta smo ponosni”, istakao je Jovanović.

Član Gradskog veća zadužen za obrazovanje Nemanja Starović rekao je da je isticanje obeležja veoma važno.

„Svugde u svetu je normalno da na svim državnim institucijama stoje istaknuti simboli države, pokrajine i grada i verujemo da je konačno došlo vreme da se i u našoj državi, odnosno Novom Sadu, učini isto”, poručio je Starović.

Jovanović i Starović nedavno su zatražili od svih direktora osnovnih i srednjih škola u Novom Sadu da istaknu zastave Vojvodine i Grada Novog Sada pored zastave Srbije.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Razbibriga
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga