Obeležena godišnjica Prve i Druge vojvođanske udarne brigade

Predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović primio je danas delegaciju Sekcija boraca Prve i Druge vojvođanske udarne brigade povodom obeležavanja 68 godina od formiranja

11. apr 2011

Predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović primio je danas delegaciju Sekcija boraca Prve i Druge vojvođanske udarne brigade povodom obeležavanja 68 godina od formiranja Prve vojvođanske udarne brigade, koja je osnovana 11. aprila 1943. godine.
Jovanović je tom prilikom ocenio da je doprinosu ove dve brigade u narodnooslobodilačkoj borbi mnogo napisano i mnogo se zna, a borci su se borili na čitavom prostoru nekadašnje Jugoslavije, pa čak i u Austriji.
„Borci i Prve i Druge vojvođanske brigade zaslužni su za oslobođanje mnogih mesta i doprinos koji su dali za slobodu nikad se ne sme zaboraviti“, kazao je Jovanović.
Predsednik Sekcije boraca Prve vojvođanske udarne brigade Svetomir Atanacković zahvalio se na prijemu i podsetio na uspehe obe brigade u narodno-oslobodilačkim borbama.
„Najčasnije u biću čovekom je bila borba protiv fašizma. Na svojim plaćima izneli smo velike borbe i pobede a bili smo i rasadnik kadrova. Nakon kapitulacije Nemačke, mi smo nastavili da se borimo još šest dana“, rekao je Atanacković.
Predsednik Skupštine grada uručio je članovima Sekcije boraca poklone, a nekadašnji borci, od kojih je najstariji Radomir Galović (94), upisali su se i u knjigu utisaka gradskog parlamenta.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga