Obeležen dan Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada

Uručene su medalje, nagrade, pohvale i zahvalnice najzaslužnijim radnicima i glumcima te kulturne institucije

28. mar 2014

Svečanom akademijom i dodelom nagrada i specijalnih medalja danas je u Novom Sadu obeležen dan Srpskog narodnog pozorišta (SNP), jedne od najstarijih teatarskih institucija u Srbiji.

Povodom Dana SNP uručene su medalje, nagrade, pohvale i zahvalnice najzaslužnijim radnicima i glumcima te kulturne institucije.

Jedno od najvećih priznanja SNP-a, zlatna medalja „Jovan Đorđević“, uručena je solistkinji Baleta SNP Andreji Kulešević, koja je stalna članica ansambla od 1997. godine.

Srebrnu medalju „Jovan Đorđević“ dobila je urednica programa Dušanka Radmanović koja u SNP radi već 35 godina, a u obrazloženju nagrade piše da je Radmanovićeva „jedan od najpouzdanijih radnika koje je taj teatar ikada imao“.

Bronzana medalja Jovan Đorđević uručena je sekretarki Opere SNP Emiliji Bilić, Mirjani Stančić koja obavlja posao nototekara opere, kao i radniku obezbeđenja za protokol Petru Šuškoviću.

Srpsko narodno pozorište osnovano je 1861. godine i predstavlja najstariji profesionalni teatar u Srba, a prvi upravnik bio je jedan od osnivača tog teatra Jovan Đorđević.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga