Obeležavanje 55 godina Univerziteta

Od danas pa sve do 1. jula

25. juna 2015

Univerzitet u Novom Sadu će od danas pa sve do 1. jula brojnim događajima obeležiti 55 godina postojanja i rada. Sva dešavanja odigraće se u amfiteatru Centralne zgrade Univerziteta u Novom Sadu, Dr Zorana Đinđića 1.

U petak od 12 časova u amfiteatru Centralne zgrade Univerziteta održava se Svečana sednica Saveta i Senata na kojoj će biti promovisana tri profesora emeritusa: prof. dr Radmila Kovačević i prof. dr Vukadin Leovac sa Prirodno-matematičkog fakulteta i prof. dr Milka Oljača sa Filozofskog fakulteta. Pored promocije profesora emeritusa, dekanima fakulteta, direktorima instituta kao i predsednicima strunih veća Univerziteta u Novom Sadu biće uručena priznanja za doprinos razvoju Univerziteta u Novom Sadu.

U ponedeljak, 29. juna, od 18 časova u amfiteatru Centralne zgrade Univerziteta biće održana proslava Dana Univerziteta koju će posetiti zvanice iz zemlje i regiona u okviru koje će biti promovisano troje počasnih doktora nauka, koje je predložio Fakultet tehničkih nauka: prof. dr Hajnc Brandl iz Austrije, prof. dr Čusak Limsakul sa Tajlanda i prof. dr Sontak Li iz Republike Koreje.

Pored promocije počasnih doktora nauka, značajnim institucijama, bivšim rektorima Univerziteta, predsedniku Saveta Univerziteta Univerziteta u Novom Sadu, te pojedinim značajnim pojedincima biće uručena priznanja za doprinos razvoju Univerziteta u Novom Sadu. Svečanu proslavu Dana Univerziteta zaokružiće koktel koji će se održati na platou Centralne zgrade Univerziteta.

U sredu, 1. jula, od 11 časova u Amfiteatru Centralne zgrade Univerziteta na programu će biti dodela zahvalnica donatorima i sertifikata stipendistima Fonda za stipendiranje i podsticanje napredovanja darovitih studenata i mladih naučnih radnika i umetnika Univerziteta u Novom Sadu. Zahvalnice će biti dodeljene donatorima Fonda koji su obezbedili sredstva za stipendije u 2013/2014. i 2014/2015. školskoj godini, dok će sertifikate primiti 58 ovogodišnjih stipendista Fonda.

(Danas)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga