Obamina antirasistička poruka najpopularniji tweet ikad

Obama je napisao tweet nakon što je Heather Heyer, 32-godišnja pravnička asistentkinja koja je protestovala protiv bijelih nacionalista u Šarlotsvilu, ubijena kada je vozač uletio automobilom u masu

16. avg 2017

Tweet koji je napisao bivši američki predsjednik Barack Obama nakon skupa ekstremnih desničara u Virdžiniji, postao je najpopularnija poruka ikad objavljena na Twitteru,

„Niko nije rođen da mrzi drugu osobu zbog boje njene kože, njenog porijekla ili religije ….“ napisao je Obama 12. avgusta, citirajući pokojnog Nelsona Mandelu.

Obama je napisao tweet nakon što je Heather Heyer, 32-godišnja pravnička asistentkinja koja je protestovala protiv bijelih nacionalista u Šarlotsvilu, ubijena kada je vozač uletio automobilom u masu. Povrijeđeno je još 19 ljudi.

Obamim post je „like-ovan“ (podržan) više od 3 miliona puta na Twitteru, do ranih jutranjih sati 16. avgusta, čime je postao najpopularniji tweet ikad, prema saopštenju Twittera. Re-tweetovan je više od 1.2 miliona puta.

Iznad poruke je slika Obame koji se pozdravlja sa djecom različitih rasa koje u njega gledaju sa prozora.

Nakon prvobitnog tweeta, uslijedila su još dva citata legendarnog borca protiv aperthejda i nobelovca, Nelsona Mandele iz njegove autobiografije „Dug put do slobode“.

„Ljudi se moraju naučiti mržnji, a čak iako nauče da mrze, mogu se naučiti i da vole“ napisao je Obama u drugom, a potom nastvio i u trećem:

„Ljubav je mnogo bliskija ljudskom srcu nego suprotno“, citirao je bivši američki predsjednik poruke Mandele.

(Slobodna Evropa)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Mali šef
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga