O radio u finalu borbe evropskih radio stanica

Uz svaki tvit tokom sat vremena bitke dodati i haštag #radiobattleRS

22. apr 2016

Omladinski O radio iz Novog Sada učestvuje u nedelju 24. aprila u finalu međunarodnog takmičenja radio stanica “Radio battle” u Firenci, a protivnik novosadskim omladincima biće slovenački radio “Val 202”.

Finalna Radio bitka iz Firence uživo će biti prenošena na strimingu O radija, na internet adresi www.oradio.rs, od 20 do 21 sat, a publika će moći za najbolje da glasa na društvenoj mreži Tviter (Twitter) tako što će uz svaki tvit tokom tih sat vremena bitke dodati i haštag #radiobattleRS.

Ovo takmičenje pokrenula je prošle godine italijanska radio stanica RAI Radio 2, članica italijanskog javnog servisa, a cilj je da što više ljudi u Evropi čuje programe koje omladinske stanice stvaraju za svoje slušaoce, kao i da se promoviše muzika i stvaralaštvo svake od zemalja učesnica.

Ove godine se u takmičenju borilo ukupno 16 zemalja po “kup sistemu”, i u svakom kolu su radio stance emitovale zajednički program istovremeno iz studija u tri zemlje, od kojih je jedan studio uvek bio u domaćinskoj Italiji, odakle je slušaoce pozdravljao osnivač takmičenja i voditelj Filipo Solibelo sa RAI radio 2.

Protivnici u finalnoj bici, slovenački “Val 202” se u finale plasirao pobedom nad Letonijom, koja je prošle godine pobedila u finalu i ponela prošlogodišnju titulu.

U prvom kolu, koje je održano polovinom januara, O radio je u direktnoj borbi osvojio više glasova od nemačke radio stanice WDR Funkhouse Europa, dok je u četvrtfinalu bio bolji od domaćina ovog takmičenja, italijanskog RAI Radio 2. Polufinalni protivnik bila je Jermenija koja je odustala od takmičenja zbog rata u toj zemlji.

“Kako bi navijači pomogli O radiju da pobedi, potrebno je da uz svaki tvit koji pošalju u nedelju, u periodu od 20 do 21 sat, dodaju haštag #radiobattleRS. Jedan glasač može da tvitne neograničen broj puta, a broji se i svaki retvit”, poručili su sa Omladinskog radija.

O radio je deo javnog servisa Radio televizije Vojvodine.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: 2021
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga