O radio pobedio u prvom krugu radio bitke

“O radio” će učestvovati u finalu bitke u Milanu, koje će biti održano 15. marta

16. feb 2015

Omladinski internetski “O radio” iz Novog Sada pobedio je u nedelju uveče u prvoj radio bici (Radio Battle) u Evropi, na kojoj je tokom sat vremena zajedničkog programa sa italijanskim radio stanicama, publika mogla da glasa isključivo putem društvene mreže Tviter (Twitter).

Voditeljski dvojac “O radija” bili su Aleksandar Mladenović i Sofija Balać, koji su u “bitku” ušli puni entuzijazma, iako su za protivnika dobili radio voditelja Karla Pastorea, koji je jedan od najpopularnijih u Italiji.

Bitka je za novosadski radio počela pesmom britanskog benda Rudimental “Waiting All Night”, kojom je zapravo i počelo samo emitovanje na ovoj novoj omladinskoj celini Radiotelevizije Vojvodine u julu 2014. godine.

Prema navodima žirija, koji je sedeo u Milanu u Italiji, “O radio” je osvojio rekordan broj poena, odnosno tvitova u dosadašnjem toku takmičenja.

Voditelji programa poručili su da je ovo iskustvo za njih bilo dragoceno, te da je posebno značajno za promociju “O radija” među mladima na društvenim mrežama, ali i širom Evrope.

“Sjajno smo se proveli, što je bila i ideja ove bitke. Najvažnije je da smo prošli dalje i da ćemo tako imati priliku da promovišemo naš rad u narednom krugu takmičenja”, rekao je voditelj Aleksandar Mladenović.

Voditeljka Sofija Balać rekla je da je ideja o zajedničkom programu evropskih radio stanica ekipi “O radija” donela mnogo pozitivnih stvari, jer su pripreme bile vrlo ozbiljne, što je doprinelo podizanju nivoa znanja i atmosferi u tek pokrenutoj redakciji.

“Dali smo sve od sebe i sada nam je ova pobeda još slađa”, dodala je Balaćeva.

Ideju o zajedničkom radijskom programu evropskih radio stanica je pokrenuo je Filipo Solibelo sa italijanskog javnog ervisa RAI Radio 2. Takmičenje traje četiri sedmice, tokom kojih će muziku i svoje voditelje predstaviti radio stanice iz svakog dela Evrope.

“O radio” će učestvovati u finalu bitke u Milanu, koje će biti održano 15. marta uoči evropske konferencije posvećene radijskoj industriji Rejdio dejs jurop (Radio Days Europe).

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga