NY Times o filmu Love Hunter: Osveženje na nezavisnoj sceni

Putnica u taksiju otkriva da je njen vozač muzičar i nudi mu pozamašnu napojnicu ako je oraspoloži pesmom

17. nov 2014

Američki Njujork Tajms (The New York Times) objavio je recenziju filma „Love Hunter“, u kojem glavnu ulogu igra frontmen istoimenog novosadskog rok benda Milan Mumin. Kritičar Ben Kenigsberg ocenio je u svom tekstu da je film osveženje na Njujorškoj nezavisnoj sceni.

Keningsberg je istakao da je Mumin i akustično i dramatično pobednički izvođač.

„Love Hunter“ počinje u energičnom stilu kada putnica u taksiju otkriva da je njen vozač muzičar i ponudi mu pozamašnu napojnicu ako je oraspoloži pesmom, napisao je autor kritike u tekstu pod naslovom „Krstarenje za cenu, pesmu u svom srcu“.

Mumin tada zaustavlja svoj taksi, uzima gitaru iz gepeka i pravi koncert na trotoaru. Keningsberg navodi i da, istovremeno bajkovita i neustrašiva, ova ulična vinjeta određuje ton celom filmu.

On ističe i da je lik Milana zasnovan na iskustvima Mumina u Njujorku, te da je to muzičar koji je poznat kod kuće, ali i željan uspeha u Americi. Dok se priprema za snimanje, on se muči sa novcem i probama, naročito kada ga napusti basista.

Film u najvećoj meri prati Milana dok vozi, udara ritam po volanu i sreće manje ili više ohrabrujuće putnike, a Keningsberg navodi i da film ilustruje kako umetničke emocije i život mogu da „krvare zajedno“.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga