NVO: Vlast da otkrije ko stoji iza fašističkih grafita u Novom Sadu

"Građani da ne nasedaju na provokacije onih koji bi ponovo da, kao devedesetih, sejanjem mržnje vladaju našim životima"

09. feb 2021

Nekoliko nevladinih ogranizacija (NVO) iz Vojvodine zatražilo je danas da nadležni državn organi hitno otkriju i saopšte „ko stoji iz serije fašističkih grafita i grafita mržnje“ koji su se pojavili poslednjih dana na fasadama u Novom Sadu.

„Ukoliko, i pored nadzornih kamera, i pored učestalosti dešavanja, vlast ne razotkrije i primereno ne kazni počinioce, preostaje nam da živimo u uverenju da iza ovih grafita stoji gradska naprednjačka vlast sa svojim koalicionim partnerima“, navedeno je u saopštenju.

Kako je rečeno, „ne treba posebno upozoravati koliko su ovakvi grafiti opasni za grad u kojem žive ljudi različitih nacionalnosti i političkih uverenja, kao i uopšte – za multinacionalnu i multikulturalnu Vojvodinu“.

„Vojvođanske nevladine organizacije pozivaju građane da ne nasedaju na provokacije onih koji bi ponovo da, kao devedesetih, sejanjem mržnje, histerije i nasilja vladaju našim životima“, navedeno je u saopšenju.

Saopštenje su potpisale NVO VKK „Vasa Stajić“, Savez antifašista Vojvodine, Novi optimizam, Vojvođanska politikološka akademija, Centar za održive zajednice, Zelena mreža Vojvodine, Centar za interkulturnu komunikaciju, Građanska akcija Pančevo.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Čestitka
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga