NVO: U komisiji u Subotici bivši ratni huškač

"Mitrić je aktivno doprinosio širenju antihrvatskog i antimađarskog raspoloženja među građanima Subotice”

05. juna 2015

Nevladina organizacija Centar građanskih vrednosti iz Subotice zatražio je danas od gradonačelnika Jenea Maglaija da objasni javnosti po kojim kriterijumima je imenovao komisiju za ocenu medijskih projekata u tom gradu.

Ta nevladina organizacija je zatražila od Maglaija da objasni po kojem kriterijumu je za člana komisije izabrao novinara Milutina Mitrića, za kojeg je navela da je tokom devedesetih godina 20. veka učestvovao u “ratnohuškačkoj propagandi”.

Centar građanskih vrednosti je upitao Maglaija i zašto su dva od tri člana komisije iz Subotice, kada je praksa da se imenuju članovi koji nisu iz grada u kojem zaseda komisija, da bi se izbegli sukobi interesa i pritisci na komisiju.

“Novinar Milutin Mitrić je tokom devedesetih godina preko listova Večernje novosti i subotički Dani učestvovao u ratnohuškačkoj propagandi Slobodana Miloševića i aktivno doprinosio širenju antihrvatskog i antimađarskog raspoloženja među građanima Subotice”, navela je ta NVO.

Centar građanskih vrednosti izrazio je sumnju da članovi komisije nisu izabrani na transparentan način i upitao gradonačelnika zašto su odbijeni predlozi NUNS-a, NDNV-a, ANEM-a i Lokal presa, kao i koji su kriterijumi na osnovu kojih su birani članovi komisije.

“Smatramo da ovakav sastav Komisije neće imati kredibilitet da objektivno raspoređuje novac građana Subotice”, piše u saopštenju.

Pored Mitrića, u komisiju su imenovani i Dragana Bjelica iz Udruženja novinara Srbije i novinar Radio Subotice Ištvan Benčik, na predlog Udruženja mađarskih novinara.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga