NVO traže smenu Vulina jer meri svoju popularnost u vanrednom stanju

"Vodi sramnu političku kampanju i budžetska sredstva troši na trivijalni politički marketing"

29. mar 2020

Koalicija za nadzor javnih finansija pozvala premijerku Anu Brnabić da podnese Skupštini Srbije predlog za razrešenje ministra odbrane Aleksandra Vulina, jer kako kažu, „u vanrednom stanju sredstva troši na politički marketing i merenje sopstvene popularnosti“.

„Ministarstvo odbrane, na čijem je čelu Aleksandar Vulin, pokrenulo je 25. marta 2020. godine, za vreme trajanja vanrednog stanja, postupak javne nabavke Usluga ispitivanja rejtinga ministra“, navela je koalicija koju čini više nevladinih organizacija iz Topličkog okruga, Podrinja, Užica, Majdanpeka i Bečeja.

Oni su ocenili da nosilac visoke javne funkcije, u ovom slučaju ministar Vulin, koji u vreme vanrednog stanja vodi sramnu političku kampanju i budžetska sredstva troši na trivijalni politički marketing i merenje sopstvene popularnosti, nije dostojan poverenja građana.

„Onaj ko u vremenu u kojem su jedine teme životi i zdravlje ljudi, prednost daje sopstvenom političkom rejtingu i profitu, ne zaslužuje da provede nijedan minut na bilo kom javnom poslu, a najmanje na mestu ministra odbrane ove zemlje“ navedeno je u saopštenju.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga