NVO: Smetlište-deponija u Staroj Pazovi ponovo gori

“Ovo je samo jedan u nizu dokaza da je stanje u oblasti zaštite životne sredine katastrofalno"

27. apr 2018

Smetlište-deponija u Staroj Pazovi ponovo je u plamenu i direktno ugrožava zdravlje stanovništva, saopštila je danas organizacija Inženjeri zaštite životne sredine i apelovala na nadležne da “momentalno” ugase požar.

“Zahtevamo od nadležnog Ministarstva zaštite životne sredine, Pokrajinske vlade, načelnika Sremskog okruga, predstavnika lokalne samouprave u Staroj Pazovi da momentalno učine sve da se zaustavi trovanje građana i ugasi požar na smetlištu-deponiji u Staroj Pazovi, kao i da reše problem odlaganja komunalnog otpada, kako bi se sprečila pojava novih požara i zagađenja”, navodi se u saopštenju za javnost.

Dodaje se da se veliki oblaci dima prepunog štetnih materija direktno emituju u vazduh i navodi da se o samom sastavu štetnih materija teško može govoriti, jer se na smetlištu-deponiji nalazi mešani komunalni otpad.

“Ovo je samo jedan u nizu dokaza da je stanje u oblasti zaštite životne sredine katastrofalno i da se neodgovornost i nemar u ovoj oblasti nastavlja tolerisati. Ovakav vid zagađenja direktno ugrožava zdravlje građana i sa praksom neodgovornog upravljanja otpadom se mora prekinuti”, piše u saopštenju.

(Autonomija, foto: Inženjeri zaštite životne sredine)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga